876 Code geel

Hoe witter de wereld des te donkerder de waarschuwingscodes. Sinds een half uur valt er sneeuw. Hoe lang is dat geleden. Ik kan het mij niet herinneren. Nou ja, dat is een beetje overdreven, het is een paar jaar geleden, denk ik. Het is zeker een paar jaar geleden dat we hier hebben geschaatst. Gisteren sneeuwde het ook, maar niet hier en niet hier daar heb je niks aan.

Vanmorgen zijn we nog even naar Volendam geweest, naar de rommelmarkt in de Sporthal de Seinpaal waar verkopers vanuit het hele land hun spullen aan de man proberen te brengen. Lief heeft wat leuke kleren gekocht, ik een traction avant, een zakmesje en dertig wijnglazen uit Leerdam voor vijf euro. Daar had ik nog wel iets meer voor willen betalen, maar het afdingen ging eigenlijk vanzelf. Verder heb ik bij een aardige Limburger een rode koptelefoon gekocht voor Piep. Ik paste een pak bij een hele vriendelijke mevrouw, maar het pak paste niet, ook al vond zij van wel. Ik vond de mouwen te kort en zij vond mijn armen te lang. Ja, dan ga je. Piep en Dassie hebben nog Barbies aan de haak geslagen. Ik wilde nog een fiets kopen maar die werd afgekeurd door de dames. En een mooie elpee van Procol Harum was mij met 15 euro toch net even te duur. Ik had gehoopt dat het al vet zou sneeuwen op de terugweg, maar het viel allemaal erg mee = tegen en we zijn nu al weer gezellig thuis met de Sinterklaascadeautjes aan het spelen, terwijl het sneeuwen nu echt op gang komt. In het Oosten van het land verwachten ze wel een centimeter of 15, maar ja, daar zijn we niet en waar je niet bent, daar heb je niks aan. Hier verwachten ze dat er tussen de vijf en de tien centimeter valt en dat is meer dan genoeg om te sleeën. Die ga ik zo dus maar even van de zolder halen. Op de weg blijft het natuurlijk wel oppassen. Baukje en Koene en Truus zijn vanmorgen om elf uur op Schiphol geland en zijn nu op weg naar huis. Net op tijd, want voor vanmiddag zijn er al honderd vluchten geannuleerd hoor ik en dan zit je maar mooi. Hoe je moet landen, wanneer de landing geannuleerd is weet ik ook niet, maar gelukkig is het niet aan de orde.

Ik denk dat we Tommy vanmiddag even naar buiten laten. Hij is heel erg nieuwsgierig en zit vol ontzag naar de vallende sneeuwvlokjes te kijken. Zo lijkt de winter begonnen met een vroege witte kerst. Rij maar voorzichtig en wel thuis! En anders komen we wel even langs met de gele Citroën Ami 8. Ik ga nu eerst even sleeën met de kids.

Ate Vegter, 10 december 2017
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s