879 #Snowface challenge

Zo af en toe kom je zaken tegen waarvan je je afvraagt, waarom heb ik dat niet verzonnen? Het antwoord op die vraag is nogal simpel: omdat iemand anders het heeft gedaan voordat ik er in de verste verte ook maar aan dacht. De tweede vraag is dan, is het werkelijk zo dat één iemand het verzonnen heeft en dat wij allemaal volgen, zoals geschreven staat: want wij zijn allen navolgers, of is het net als met het buskruit (Nobel) (schrijf nooit buskruid, want voor je het weet is heel je brievenbus overwoekerd) en de boekdrukkunst (Gutenberg) dat het in dezelfde tijd op verschillende plaatsen tegelijkertijd is uitgevonden?

En de derde en laatste vraag is dan natuurlijk waarom is het niet eerder uitgevonden? Het antwoord op die vraag is het gemakkelijkste te geven. Je kunt dat zelf wel verzinnen. Het is de eeuwige vraag die bij elke goede beslissing en elke goede inval wordt gesteld: waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht? Goede ideeën komen altijd te laat, of zoals mijn goede vader zei, goede vrienden komen altijd te laat en als hij in een vrolijke bui was dan zei hij, wie niet als vriend naar binnen huppelt wordt er meteen weer uitgeknuppeld, maar dat heb ik hem nooit zien doen en we hebben toch heel wat rare snuiters over de vloer gehad vroeger. Tegenwoordig valt dat reuze mee. Alleen maar nette mensen eigenlijk. Goed. Vanmorgen sta ik dus met mijn snufferd in de sneeuw op de tuintafel. Je vraagt je af waar je mee bezig bent. Het is voor de foto. Het kan nog net. Morgen is het voorbij. In de loop van de dag is alle sneeuw weer weg en kunnen we niet anders dan hopen op een witte kerst. Maar ik dwaal af. De vraag was: Wie heeft dat #snowface eigenlijk bedacht en waarom moet overal tegenwoordig een hashtag voor staan? Denk je dat we het anders niet kunnen vinden?

Ik denk eerlijk gezegd dat het vroeger allemaal veel rustiger was omdat we nog geen hashtags hadden. Bovendien is het maar de vraag wat daar nou zo uitdagend aan is. Je hoeft toch niet alles een challenge te noemen. Iemand die met z’n neus in de boter valt heeft ook gewoon mazzel. En wanneer hoor je dat nog: de mazzel! Het is niet allemaal een uitdaging. Een uitdaging wordt het pas wanneer je ook nog eens een flink bedrag aan het goede doel moet doneren, maar daar lees ik bij #snowface niks over en dan nog blijft het een rotwoord. Nou ja, ik laat het er maar bij. Ga nog even iets nuttigs doen. In het Weeshuis is vandaag een kerstmarkt.

Ate Vegter, 13 december 2017
www.atevegter.wordpress.com

2 Comments

  1. Nog nooit van ‘snowface’ gehoord (ook nog nooit een hashtag gebruikt overigens).
    Wel kennen wij de ‘snow angel’ – op je rug in de sneeuw liggen en wild (en wel horizontaal) met je armen zwaaien. Nu, bij de volgende sneeuwval dan maar..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s