884 Kerstmarkt in Oud-Monnickendam

Je leest daar toch wel eens over dat mensen met bussen tegelijk naar een Weihnachtmarkt in Deutschland gaan, in Münster, Dortmund, Duisburg of Düsseldorf, in ieder geval net knapp über der Grenze, unterwegs lusteloos naar buiten kuckend of gezellig mit einander kerstliedjes zingend? Ja, daar lees je wel eens over.

Ik heb verder geen idee, want ik heb nog niemals in zo’n bus gezeten en dat hoeft überhaupt auch nicht want wij hebben in Monnickendam zelf een hele gezellige kerstmarkt, zo druk en gezellig, dat je het bijna zou betreuren dat het maar één keer per jaar kerst is en dan ook nog in de winter, omdat het dan zo koud is en bij ons dan toch ook net niet sneeuwt, maar met een beetje tegenwil zelfs regent. Maar zondag was het zover en heel gezellig en droog en wat meer is, bijna iedereen was open. Carabas deed mee en Zuid en die leuke winkel met van alles, waarvan ik nu de naam vergeten bent, maar die wel een schallende radio voor de deur had staan en Sanny en de suikerspinnen en de amazing stroopwafels en de boom zelf met goede wensen die je dan wel zelf moest inspreken en de telefoonhoesjes natuurlijk, die zijn er altijd en overal en de CD’s en video’s, ongelofelijk dat dat nowadays ook nog verkocht wordt en sokken natuurlijk, maar dan weer geen sokken met de dagen van de week erop, die ik zo graag wil, maar die de Sint ook al niet bij zich had en Jelle was ook open en de Nimo en Lab Music met dat prachige vinyl, wat echt helemaal nooit gaat vervelen. Ik vond het echt heel gezellig en ook lekker druk en op de foto, die me nog bijna 2,50 kostte, is het niet zo druk omdat ik even wachtte tot bijna iedereen uit beeld was want tegenwoordig wil niemand meer op de foto. Maar ik vind het erg leuk dat er steeds meer winkels meedoen. Het begint al een beetje op die goeie ouwe Franse marktjes te lijken, waar ze altijd heerlijke kaas en worst in overvloed hebben en nog veel meer eten dan hier. Het was dan ook très jolie om even met de familie een heen en weertje te doen.

Ook de Gouwzeemarkt kan wel zo’n opkikker gebruiken, want dan smaakt de chocolademelk en zo allemaal toch net even lekkerder. Leuk dat jullie er allemaal stonden en ik vond het in ieder geval heel gezellig druk en het ging ook nog tot behoorlijk laat door, want toen ik patat ging halen was het al donker en ze nog aan het opruimen. Goed gedaan, oude stad van Monnickendam!

Ate Vegter, 18 december 2017
http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s