898 We zijn begonnen!

En dan is daar het nieuwe jaar zomaar begonnen. De zon aarzelt nog, want het is maandag, maar toch gaat hij aan de slag met zijn eerste stralen. Wat zal het ons brengen, wat zal het ons ontnemen? Wat zullen wij geven en wat zullen wij brengen? Een bloemetje bij een zieke, een goed gesprek met iemand die dat wel kan gebruiken, of luisteren naar iemand die opeens een goed gesprek voor je in petto heeft?

Nemen we een voorbeeld aan Tommy en gaan we even iets drinken met die ander, die er niet alleen anders uitziet, maar ook nog een andere taal spreekt, andere dingen eet, anders loopt en rent, kun je dat wel rennen noemen eigenlijk, dat stomme gehuppel? En wat doen we omgekeerd? Nemen we een voorbeeld aan Micky en Stevie en blijven we rustig dooreten, terwijl er zo’n vreemde snoespoes zich overal mee komt bemoeien, of komt-ie gewoon even iets drinken en een miauwtje maken. We kunnen altijd nog Google Translate inzetten om de ander te begrijpen, dus aan de techniek zal het niet liggen. Op het aanrecht staan nog de restjes van het feest, hartvormige vormpjes van metaal en steen, waarmee Laura zo liefdevol haar gerechten voor het feest van gisteravond heeft gemaakt en zo zie je dat je ook een hart van steen met liefde kunt vullen. Wat zal het jaar verder nog brengen? Gelukkig weten we dat niet. Je moet er toch niet aan denken dat je alles al weet en dan het hele jaar nog moet, stel je voor dat je heel 2017 moet overdoen en dat alles precies zo gaat zoals afgelopen jaar. Misschien denk je ik had wel een heel goed jaar, dus dat zou dan niet zo erg zijn, maar wat is het goede zonder de verrassing van het nieuwe? Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken.

Wat dat betreft is het nieuwe jaar nog helemaal opgerold als een Vegters Rolletje, symbool voor het nieuwe jaar. Pas aan het eind van het jaar, op 31 december 2018 is het helemaal uitgerold en zullen we zien wat voor wafeltje het geworden is. Wel kunnen we prettig bijsturen als het nodig is en daar zijn we dan ook de hele dag misschien wel druk mee. Nou ja, zoals mijn goede zwager zei, laat je niet gek maken! Doe rustig aan. Dat laatste zei hij er niet bij, maar dat is mijn persoonlijke advies.

Gelukkig Nieuwjaar!

Ate Vegter, 1 januari 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s