901 Storm en een plas water

Nog even over de storm van gisteren. Behalve dat alle stormvloedkeringen dicht gaan, deels om de vloed te keren en deels om te testen, blijkt het ook nog eens de ergste storm van het jaar. Ik heb dat echt een paar mensen met droge oren horen zeggen. Nu kan ik me van 2018 ook geen eerdere storm herinneren, dus op zich is het wel waar, maar het heeft toch iets vreemds om het op die manier te formuleren.

De zwaarste storm in twee jaar: kijk, dat begrijp ik. Weliswaar voelt het niet zo wanneer wij er met de Volvo 240 middenin zitten, maar het geeft toch een heldhaftig gevoel en daar is het een 240 voor. Wij hebben dat toch maar mooi samen overleefd, bedoel ik. En wat meer is, wij zijn wel net op één van de hoogtepunten van de dag aanwezig. We rijden op de A10. We komen uit Wormerveer op weg naar de dierenarts om onze gesneden Tommy op te halen, wanneer er boven de weg een waarschuwing oplicht: ‘Zeeburgertunnel dicht. Richting Rotterdam? Keer om bij de afslag s116 en ga via de Coentunnel.’ Een heldere en duidelijke waarschuwing. Dat is belangrijk, want later lees ik boze tweetjes dat mensen al uren vaststaan en dat ze niet gewaarschuwd zijn. Dat kan ik helemaal begrijpen, maar wij zien hem wel, al neem ik aan dat de tunnel dicht gaat voorafgaand aan de waarschuwing en niet andersom. Het is immers een ongeluk. Sommige mensen zijn ook heel boos op de chauffeur die dit heeft veroorzaakt. Hij moet een rijverbod krijgen en zijn rijbewijs inleveren. Er is namelijk een vrachtwagen tegen het daglichtplafond aangereden, dat vervolgens naar beneden is gekomen. Die boosheid is op internet wel vaker heel fel en ongefundeerd. Het is echt onsmakelijk zoals gewone mensen elkaar on line soms uitkafferen, vaak ook zonder dat ze weten hoe het zit. In dit geval lees ik vanmorgen in de krant dat de klep van een container is opengewaaid, waardoor het is misgegaan. De vrachtwagen zelf is dus niet te hoog, zoals de boze twitteraars veronderstellen.

Verder is de Ark van Noach losgeslagen. Dat heeft veel schade aangericht, maar wat had je dan gedacht? Dat kun je toch verwachten en dat moet ook, voor het behoud van de dieren. Wat heb je aan een Ark van Noach die niet op drift raakt? Wanneer de eerste Ark van de eerste Noach niet op de golven was gegaan, hadden wij hier nu mooi niet gezeten. Maar dat terzijde.

Ate Vegter, 4 januari 2017
http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s