912 #Dolores O’Riordan overleden

De zangeres van de Cranberries, Doloros O’Riordan, is overleden. Plotseling. Ze is 46 jaar geworden. De doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.

Wel meldde het bericht dat ze al eerder leed aan bipolaire stoornissen, dat zijn van die manisch-depressieve klachten waar je het heen en weer van krijgt, dat de Cranberries vorig jaar een tour afbraken wegens rugklachten van Dolores, haar naam zegt het al, en dat ze in 2014 een keer werd gearresteerd in een vliegtuig omdat ze amok had gemaakt, nou ja, er stond dat ze gearresteerd werd omdat ze zich misdroeg, maar dat vind ik zo passief klinken, dan heb ik meer met het actieve amok maken, waar een zekere strijdbaarheid uit spreekt, wat ik ook nog wel eens zou willen, gearresteerd worden in een vliegtuig, omdat me dat nog een hele tour lijkt, om zo door het gangpad gesleurd te worden, want je kan je natuurlijk overal aan vastgrijpen met al die stoelleuningen met gebrek aan beenruimte ertussen en er is genoeg om je over op te winden in een vliegtuig, dus ik kan me helemaal voorstellen dat het iemand zo teveel wordt dat-ie zich te buiten gaat aan onmaatschappelijk gedrag, hoewel ik dat zelf nooit doen, ondanks dat het mij een zeer avontuurlijke ervaring lijkt, maar het crediet voor het feit dat ik het niet zou doen komt geheel op het conto van mijn moeder, want die heeft mij dat tijdens een jarenlange maatschappelijk verantwoorde opvoeding uitdrukkelijk verboden, niet zo expiciet, met vliegtuigen erbij en zo, maar ik kon haar opvattingen over het gezag thuis, op school en in de kerk easily extrapoleren naar welk vliegtuig dan ook, dus dat zul je mij nooit zien maken, amok in een vliegtuig.

De muziek van de Cranberries heb ik overigens niet direct paraat. Moet ik echt wel even naar zoeken in mijn hoofd. Lief niet, die hoort het gelijk voor zich, heeft het ook nog op zelfopgenomen CD’s staan, maar ik heb niet gelijk een klankbeeld. Tegenwoordig ga je dan even naar Sonos, Youtube, Spotify of iTunes en dan kun je er zo naar luisteren. Het is prachtige muziek en Zombie, dat nummer ken ik wel en Analyse ook en Linger, om maar wat te noemen. Wat heeft ze toch een krachtige én ontroerende stem. Luister maar eens naar In the Ghetto, ja van Elvis Presley, heel mooi. Ik wist helemaal niet dat ze dat ook gezongen had, maar dat zegt niks, ik weet zoveel niet. Wel mooi om het nu met haar dood te ontdekken. Even luisteren. Ode to my Family, Ridiculous Thougts, prachtig, vooral het begin, I still do, zo mooi, dreams, lekker. R.I.P. Dolores.

Ate Vegter, 15 januari 2017
http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s