918 Een jaar lang lekker puh!

Trump is een jaar in dienst. De kranten staan bol van de bladen die er bol van staan. Een jaar lang een grote bek kopt de Volkskrant en zo weten we gelijk over wie we het hebben. Niemand heeft een grotere bek of een grotere knop dan de Amerikaanse President, maar als ik de kranten lees dan valt mij op dat de teneur ook begint te kantelen. Misschien is hij toch nog niet zo gek als we schreven.

Niemand zegt misschien is hij toch zo gek nog niet want voor je het weet ben je een Trump-aanhanger en dat is in Nederland bijna net zo erg als lid zijn van de PVV, wat gelukkig niet kan. Wat verder opvalt is dat er zo ontzettend veel over hem geschreven wordt. Het hele jaar al maar nu helemaal. Wat dat betreft is Trump een zegen voor de pers. Er is niets of niemand waarmee ze zich meer kunnen uitleven. Ik heb niet alles gelezen, dat is echt niet te doen. Alleen al dit weekend staat er zoveel in de krant dat ik dan geen tijd had gehad om de Volvo van de garage op te halen en er is in het leven weinig aangenamer dan je eigen auto weer op te halen van de garage en opnieuw te voelen hoe lekker die zit en hoe fantastisch hij rijdt. Met een Volvo gebeurt het helaas maar weinig dat je naar de garage moet, maar de terugkeer is elke keer weer een hoogtepunt. Maar even terug naar Trump. Ik had al voorspeld dat hij gekozen zou worden en toen hij gekozen werd voorspelde ik dat hij de eerste termijn zou uitzitten en dat denk ik nog steeds. Begrijp me goed, ik ben geen Trump-aanhanger. Ik zou in mijn hele leven nooit op een republikein gestemd hebben als dat een Amerikaans leven zou zijn geweest en ik ben ook nooit in de verleiding gebracht. Ik zou dan ook op Hillary gestemd hebben, maar als die gewonnen had was er niets veranderd. Nu staat de wereld op zijn kop, maar hij schijnt van dichtbij en in het echt mee te vallen. Dat lees je dan, maar daar win je geen verkiezingen mee. Toch denk ik (voorspelling alert) dat hij over drie jaar opnieuw gekozen wordt. Er zijn maar twee dames die van hem kunnen winnen en mijn inschatting is dat die geen van beiden voor de grote prijs zullen gaan. Ik hoop het wel, maar ik denk het niet. Wat zou het grappig zijn, Amerikaanse voorverkiezingen tussen Michelle en Oprah. Als die wint krijgen de Amerikanen elke dag een cadeautje onder hun stoel.

Nou ja, Trump zit er voorlopig nog duizend dagen. Laten we eerst maar eens zien hoe dat gaat. Hij zal zich wel op de borst kloppen dat Zuid Korea weer meedoet met de Olympische Spelenen hij zal blijven twitteren en opscheppen. Je kunt hem verafgoden en je kunt hem verafschuwen, hij is nog niet weg en zal er voorlopig nog zijn, winnaar pur sang.

Ate Vegter, 21 januari 2017
http://www.atevegter.wordpress.com

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s