920 Reinheid, rust en regelmaat

De meeste mensen weten het niet maar ik doe de dingen graag in een zeker ritme. Alles mooi op vaste tijden. Dat staat nu allemaal op zijn kop en ik ben vast niet de enige die daar last van heeft. Op dinsdagavond deed ik altijd het konijnenhok en zette ik het vuil buiten. Plastic afval bracht ik op woensdag weg.

Dat is nu allemaal verleden tijd, want het heeft de gemeente behaagd in haar onmetelijke wijsheid het huisvuil in de binnenstad van het oude Monnickendam niet meer op woensdagmorgen op te halen, maar ergens midden op de dinsdag. Ook halen ze het niet meer elke week op maar om de veertien dagen, nee om de week, ik bedoel elke veertien dagen. In ieder geval niet meer elke week. Ik heb nu dus een schema nodig om te weten wanneer ze wel of niet komen. Dat is nog niet eerder gebeurd. Plastic, drinkkartons en blik wordt vanaf 1 januari ook opgehaald. Ook op dinsdag om de veertien dagen, ik bedoel elke twee weken, maar dan niet de week waarop het huisvuil wordt opgehaald, maar precies de andere week en op een andere dag. Ja, op dezelfde dag als het huisvuil, maar op een andere dag in de week als vroeger namelijk ook op dinsdag in plaats van woensdag, zodat je het maandagavond moet buitenzetten. Zo moeilijk is het niet, maar toch ben ik sinds de jaarwisseling van slag. En ik ben niet de enige. Velen zijn met mij de draad kwijt, gezien het enorme aantal vuilniszakken dat vorige week dinsdag buiten stond. Was wel de goede dag maar niet de goede week. Het was de week van het plastic plus. Deze week is het weer restafval ophalen, maar je bent nu al te laat. Zo moeilijk is het niet, maar toch zetten veel mensen het nog op de verkeerde dag buiten. Ik heb daar begrip voor want ik begrijp het zelf ook nog niet helemaal en wanneer je het vergeet ben je sowieso een week te laat, omdat het nu soms een week later maar altijd een dag eerder moet. Zo moeilijk is het niet.

Ik doe nu op maandagavond het konijnenhok. Daar was ik gisteravond ook mee bezig, toen ik zag dat de lucht prachtig kleurde. Ik stond er wel even van te kijken, want zoiets zie je niet vaak. Gelijk maar even een paar foto’s gemaakt, ook al weet je dat je dan uit het moment bent, maar je wil dergelijke hoogtepunten toch ook delen. Wanneer het huisvuilschema niet gewijzigd zou zijn, had ik dit misschien wel nooit gezien. Er was ooit een voetballer die daar mooie dingen over zei.

Ate Vegter, 23 januari 2017
http://www.atevegter.wordpress.com

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s