926 Wie is de Mol?

Loes is de Mol. Daar kan geen misverstand over bestaan. Zij is de Mol en anders Olcay. Dat kan ook, want die neemt wel heel erg het initiatief om alles zo goed mogelijk te doen en ogenschijnlijk veel geld te verdienen en ze neemt ook de kijker het vaakst in vertrouwen, maar daar kijken we wel doorheen. Tot nu toen ben ik er met die twee goed uitgesprongen. Nog geen verliespunten, nou ja, alleen in de eerste ronde, maar dat kwam niet omdat ik het fout had, maar omdat ik te laat had ingezet, wat in principe op hetzelfde neerkomt.

Ik heb het over de Wie-is-de-Molapp, waarop je het spel kunt meespelen. Ik heb daar wel een theorie over, maar eerst even dit. De spelers in het spel, die dus ook zelf de Mol kunnen zijn, spelen een heel andere competitie dan de kijkers thuis. Ten eerste weten zij honderd procent zeker of ze zelf wel of niet de Mol zijn, dat mag je tenminste wel hopen en dat geeft hen een onmiskenbare voorsprong. Ten tweede zien zij veel meer dan wij. Wij zien alleen wat er voor ons geknipt is, onderschat dat niet, want aan het eind van het seizoen zie je alle Mollentrucs, ja, als je die wat eerder had laten zien, dan hadden wij het ook wel geweten, ja! Dat is nogal wiedes, zeiden wij dan vroeger. Ten derde spelen zij een heel ander spel. Zij moeten aan het eind van elke ronde twintig vragen beantwoorden, de Mol zat in de witte auto, de Mol pakte de derde envelop van links en ga zo maar door. Zij moeten dus echt aangeven wie zij denken dat de Mol is. Als kijker hoef je alleen maar aan te geven wie er in het spel blijft. De vraag is wie je denkt dat de Mol is, maar laat je niet misleiden, dat doet er in het begin helemaal niet toe. Je hoeft alleen maar iemand te kiezen, die in het spel blijft. En wie blijven er het langst in het spel? Wie halen de finale? De Mol en de twee slimste spelers. Ik kies dus die twee waarvan ik denk dat ze het het langst volhouden. Kies je er maar één, dan is het risico op sudden death te groot en kies je er meer dan twee dan wordt de kans dat je een afvaller kiest onnodig groot.

Dat is mijn theorie en zo moet het gespeeld worden, al valt het nog niet mee om vast te stellen wie de slimste spelers zijn. Wanneer je een andere strategie hebt hoor ik dat graag. Verder denk ik ook dat ze in elke aflevering degene waarvan zij al weten dat die gaat afvallen wat meer in het zonnetje zetten en tegelijk verdacht maken zodat je als argeloze kijker denkt dat dat wel de Mol zal zijn, maar zo argeloos zijn we niet, toch?

Ate Vegter, 29 januari 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s