927 AVAM in memoriam Ingvar Kamprad

Ik ga een bedrijfje oprichten. Ik noem het AVAM, dat is van Ate Vegter Amsterdam Monnickendam. Ik heb dat niet zelf bedacht, het is in elkaar gezet door Ingvar Kamprad, oprichter van IKEA, die nu uitgericht is. IKEA komt van Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd, dat is hoe hij heet en waar hij woont en zo ben ik tot AVAM gekomen.

Het bedrijf gaat dagelijks een stukje produceren, met de sleutel in de laatste alinea. Het is een onderdeel van de bedrijfsfilosofie dat je het stukje zelf leest. Het wordt niet voorgelezen, zoals bij de traditionele verhalenindustie het geval is. Het kan zijn dat je aan het eind een paar woorden over hebt of tekort komt, maar dat is niet erg. Wanneer je genoeg stukjes leest, zal je uiteindelijk gemiddeld op nul uitkomen en sprakeloos zijn. Het bedrijf betaalt zo weinig mogelijk belasting, want ik wil alles investeren in nieuwe verhalen, zoals Ingvar ook alles investeerde in zijn meubelen. Je weet misschien dat Ingvar zijn producten Scandinavische namen van meisjes en meren gaf, omdat hij de productcodes niet kon onthouden. Bij mij is dat precies andersom. Ik nummer de verhalen, omdat ik het lastig vind om de titels te onthouden. Dat wordt op den duur alleen maar erger, net als bij Ingvar. Verder rijd ik net als Ingvar ook in een Volvo 240 uit 1993. Dat kan geen toeval zijn. Hij heeft weliswaar daarnaast ook een Porsche op de oprit van zijn huis in Lausanne staan, maar daar wordt hier nog aan gewerkt. Het streven is dat iedereen op den duur stukjes van AVAM in huis heeft en die ook zelf gelezen heeft. Uiteindelijk zal ik dan de meest gelezen stukjesschrijver van Europa zijn. De teksten hoeven niet vertaald te worden omdat het wereldwijd heel gewoon wordt om Nederlands te lezen en je hoeft het niet per se te leren spreken. Er zijn nog geen plannen voor Amerika. Je moet zoiets rustig opbouwen. Op dit moment zijn er 927 stukjes af. Er zijn in totaal 10.433 bezoekers langs geweest en die hebben samen 30.505 stukjes gelezen. Dat betekent dat een stukje gemiddeld 33 keer gelezen wordt en dat de bezoekers gemiddeld 3 stukjes lezen. Daar zijn enkele grootverbruikers bij die meer dan tien stukjes per keer lezen. De meeste mensen lezen 1 of 2 stukjes. De nummering is eindeloos, dus daar voorzie ik geen problemen en ook over de distributie hoor ik geen klachten.

Wel zullen we vanwege het overlijden van Ingmar een korte periode van rouw in acht nemen, gedurende welke tijd alleen serieuze en geen grappige stukjes zullen verschijnen. Ik ben nog bezig met de ontwikkeling van de AVAM Family Card. Je wordt gewoon lid door een stukje te liken, tien likes maakt je silver member en vanaf 25 likes ben je gold member. 100 likes is platina, wat dat wil iedereen, maar dan is het ook afgelopen.
Ate Vegter, 30 januari 2018
www.atevegter.wordpress.com

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s