934 Pondje d’r af

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik vind sommigen dingen heel grappig. En hoe serieuzer mensen met iets omgaan, hoe lachwekkender ik het vaak vind. Dat zeg ik niet om te spotten of mensen uit te lachen maar laten we zeggen dat het om een bepaald gevoel voor humor gaat, waarmee ik niet wil zeggen dat ik geen gevoel voor humor heb en anderen wel maar ook niet andersom.

Ik hou bijvoorbeeld helemaal niet van Voetbal Inside. Ik vind de grappen vaak plat en onnodig kwetsend. Maar wanneer René van der Gijp dan eindelijk uit de kast durft te komen en bekent dat hij liever als Renate door het leven gaat dan vind ik het ook wel weer erg gemakkelijk van Boudewijn van Spilbeeck uit België nota bene om daar gelijk een grap over te maken en zich omstandig te verkleden als Bo van Spilbeeck, een transformatie die overigens heel goed gelukt is maar daarom nog geen pas geeft. Ik kan er met mijn pet (!) niet bij dat iemand het oké vindt om zo stelselmatig minderheidsgroepen te bespotten. Het is voor Van der Gijp al moeilijk genoeg om zich in zo’n pure mannenwereld als de voetbal een beetje overeind te houden als transfersomgender. Ik begrijp het wel, humor en zo maar er zijn grenzen en humor mag natuurlijk niet over grenzen gaan, want waar blijf je dan. Straks denkt iedereen dat-ie grappen kan maken en dat/n holt het vak van Televisiepersoonlijkheid wel uit en achteruit, waarmee je dubbelop last hebt. Nee, liever een beetje serieus met de seksen omgaan, niet teveel wisselen en zo en ook niet allemaal bij de Me Too bushalte wachten of er nog een trein komt. Want ga je een keer over de grens dan zit je zo in België. Nou hoorde ik toevallig dat België zich serieus de naam Zuid-Holland wil toe-eigenen. Alsof dat niet allang binnenlands bestaat en wat denken ze daar wel. Dat we dat zelf niet kunnen bedenken. Hebben de Belgen aan Vlaanderen en Wallonië soms niet genoeg. Laten ze een voorbeeld nemen aan Macedonië. Die doen dat gewoon in stilte.

Ondertussen ben ik in stilte ook een beetje aan het weightwatchen. Dat is elke maandag weer spannend en elke dag moeilijk want ja, je moet toch niet teveel aankomen en voor je het weet eet je teveel punten. Het is gelukkig wel elke maandag grappig en gezellig om er heen te gaan en alle verhalen van de anderen te horen en te zien hoe die ermee omgaan. Ik ga nu even buiten mijn jurkje luchten, daar is het echt lekker fris weer voor.

 

Ate Vegter, 6 februari 2017
http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s