953 De Verhalenwedstrijd

Ik schrijf nu al weer sinds een paar weken met veel plezier een column in het Waterlands Weekblad en dat blijft toch niet onopgemerkt. Zo word ik enige tijd terug aangesproken door de juf van Piep:

‘Zeg, Ate, jij schrijft toch sinds een paar weken een column in het Waterlands Weekblad?’
‘Met veel plezier,’ vul ik haar aan.
‘Vind je het leuk om een keer in de klas te komen vertellen over het schrijversvak?’

‘Met veel plezier,’ bloos ik, want dat schrijversvak klinkt wel heel erg professioneel en meer dan een fles wijn van Nard heb ik met al die stukjes nog niet verdiend, maar goed, dat frustreert mij niet, in tegendeel zelfs, het bevrijdt mij van alle lasten en bezwaren die aan geld kleven, maar ik vind het tegelijkertijd een eervol aanzoek en ook nog een leuk idee, dus daarom zeg ik óók:
‘Met veel plezier.’

We maken de afspraak dat ik de volgende woensdag met dat doel langs zal komen, want dan ga ik toch al tutor lezen en niets is leuker dan twee vliegen. Ik vertel het eigenlijk min of meer terloops aan Mieke, die het hele weekblad zo’n beetje op haar schouders heeft en ik begrijp door haar antwoord onmiddellijk waarom, want ze zegt:
‘O, wat leuk. Dan organiseren we een schrijfwedstrijd en het leukste stukje plaatsen we dan in het weekblad.’

Terzijde moet ik even opmerken dat ik het meer dan buitengewoon bevredigend vind om in een omgeving te opereren waar men spreekt over de krant, de kroniek of het weekblad en dat iedereen onmiddellijk weet waarover het gaat. Heerlijk, maar dat terzijde, een rubriek die ik ook in het vernieuwde maandblad Vrij Nederland met het prachtige in ere hestelde oude logo nog steeds mis. Misschien een tip voor het weekblad.

In ieder geval vertel ik een week later mijn verhaal in de klas van Piep en ze breken ze boel bijna af, wanneer ik ze vertel dat zij ook een stukje mogen schrijven en dat het mooiste stukje in het echte Waterlands Weekblad komt, op één na, die met een stuurs gezicht voor zich uit kijkt en zegt:
‘Ik hou niet van wedstrijden.’

Ate Vegter, 24 februari 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s