955 Lekker warm de winter door

Ik weet niet of je de Volvo-reclames een beetje bijhoudt, of op Facebook een enthousiast volgeling bent van dit illustere merk, dat zal eigenlijk wel niet, maar de laatste tijd hoor je ze nog wel eens opscheppen over de nieuwe Volvo V40 Nordic Editions. Hoe langer de naam, hoe meer rommel er op zit en Special of Limited betekent meestal dat ze van een oud model af moeten omdat de nieuwe versie op stapel staat, maar Nordic klinkt toch wat frisser.

Zo doen we dat in autoland en de lijst van  gadgets wordt sinds de elektrische ramen en de cruise control met stuurbediening alleen maar langer, dus dan ben je al gauw het overzicht kwijt. Toch is er één faciliteit, die we in de winter even nader moeten bestuderen. De naam Nordic wijst al een beetje in die richting, want eerlijk gezegd klinkt dat niet al te warm. Nordic doet toch aan sneeuw en ijs en kou en Scandinavië denken, waar ze dat inderdaad allemaal bedenken.

Het is er ook kouder dan hier en daar hebben ze dan het volgende op gevonden. Het wordt verkocht als het nieuwste snufje. Let op. Met je afstandsbediening  kun je je Volvo V40 Nordic Edition van huis uit al aanzetten. Niet dat de motor gaat lopen, maar wel dat de kachel gaat branden, zodat je een kwartiertje later in een heerlijk warme auto stapt. Althans, in een auto die niet helemaal koud en bevroren is. Als het een beetje meezit en je doet het op tijd hoef je ook niet te krabben.

Nu is het misschien verdacht dat ik dat allemaal zo goed weet, maar dat komt omdat zo’n standkachel, want zo heet dat ding, ook op mijn oude Volvo 240 Polar uit 1993 zit. Ja, zo nieuw is dat snufje dus niet, want ik heb het ook al.  Die Nordic is natuurlijk familie van de Polar, dat hoor je zo. Het klinkt allebei ongeveer hetzelfde, namelijk familie van de kouwe kant.

Ik kan de standkachel weliswaar niet van huis uit bedienen, maar dat geeft niks. Ik loop even zonder jas naar buiten, dan voel ik gelijk hoe koud het echt is. Ik zet hem aan en een kwartiertje later vertrek ik in een warme Volvo. Heerlijk. Na een tijdje slaat hij automatisch weer af, want er zit ook nog een keurige thermostaat op.

Wat wil een mens nog meer met dit weer? Nou schaatsen natuurlijk, hoor ik je zeggen, maar op autogebied is er met deze koude dagen niet veel meer te wensen, tenminste niet wanneer je in de goede Volvo rijdt.

Ate Vegter, 26 februari 2018
www.atevegter.wordpress.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s