979 Verkiezingspost

Vandaag gaan we naar de stembus om te kiezen voor een nieuw Galgeriet. Misschien speelt dat in uw gemeente niet, maar dan kunt u toch kiezen voor een nieuwe gemeenteraad. Dat is in ieder geval iets. Straks, voor we naar ons werk gaan, gaan wij eerst naar de stembus in het prachtige Weeshuis, hier in de oude stad van Monnickendam. Ik wou zeggen het stembureau is om de hoek, maar wij hoeven nog niet eens de hoek om, zo dichtbij is het. Dat heb je met een kleine stad. Ik hou van de kleine stad.

Eerst wil ik graag even met jullie de post doornemen. Er zijn toch een paar ingekomen stukken die we moeten bespreken. Ik noem ze even, dan kun je je er vast op instellen. Ten eerste een folder van de VVD, dan een foldertje van de PvdA en last but nog least een sticker van de gemeente met daarop het bekende NEE JA NEE NEE logo.

Die folder van de VVD is eigenlijk net als de VVD zelf: te groot, onhandig, vol bombarie en met een gezellige uitstraling. Ik heb daar sympathie voor, maar geen stem. Dan het foldertje van de PvdA, dat is wonderlijk genoeg ook zoals wij de PvdA nu kennen: klein, vriendelijk, vrolijk, opgewekt principieel en zoekgeraakt. Kun je eigenlijk heel goed op stemmen, stond ook hoog in mijn kieswijzer.

Het bijzondere is wel dat deze twee partijen een folder in de bus hebben gedaan, ondanks onze oude vertrouwde NEE JA sticker op de deur: Geen ongeadresseerd reclamedrukwerk en wel huis-aan-huis-bladen. Ik heb ze nog even goed bekeken, maar het zijn echt reclamedrukwerkjes, die van de VVD zelfs lekker gezellig dik en beide zijn echt ongeadresseerd. Luisteren deze partijen dan helemaal niet naar de burger? Het is maar een vraag. U hoeft niet te reageren.

Tenslotte de sticker van de gemeente, die wij al op de deur hebben. Eerst vond ik dat ook ongewenst. Wij hebben immers al zo’n sticker en wij houden niet van dubbel, maar toen bedacht ik dat de gemeente mij ziet als een volwassen burger die recht heeft op zijn mening en ook van mening kan veranderen en dan misschien een andere sticker op de deur wil. Zoiets moet het zijn.

Goed. Op naar de stembus. Vincent Koerse, de man op wie ik ga stemmen, heeft voor u ook een aardig stemadvies. Links Groen 😉

Ate Vegter, literair betonvlechter, 21 maart 2018
www.atevegter.wordpress.com

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s