980 Een mooie avond

Wanneer zijn eigenlijk de verkiezingen? Gisteren? O, dus dat was van de verkiezingen, die uitslagen allemaal op de televisie en in het gemeentehuis. Ik dacht al, wat loopt iedereen toch te hoop en wat doen ze allemaal druk! Maar nu snap ik het wel.

Ik was zelf ook nog even in het gemeentehuis om digitaal aangifte te doen, dat kan tegenwoordig heel goed. Dan komt er een digitale agent op televisie en die kun je dan alles vertellen. Heel handig, al hoop je het nooit nodig te hebben. Maar goed, toen kwam ik tussen al die politici terecht en dat vond ik toch zo aardig. Het zijn net mensen met een hobby, maar dan allemaal verschillende hobby’s. Een soort verzamelbeurs is het. Ze staan ook in verschillende clubjes, dat ziet er zo grappig uit. En ze zijn heel aardig tegen elkaar, dat is op Facebook wel anders, maar daar wil ik het niet over hebben.

Ik heb zelf ook een paar heel gewone gesprekjes gehad met een paar mensen. Dat kan best. Moet je een beetje in de weg lopen en een drankje halen en zo, dan raak je zo aan de praat. Wel fijn achteraf dat er één partij niet meer meedeed. Dat zijn allemaal ouwe koeien natuurlijk, maar daardoor bleven er alleen maar winnaars over en werd het een hele gezellige wedstrijd:

De stemmen zijn geteld
de avond is gevallen
het vonnis is geveld
het is ons goed bevallen

Ze doen nu niet meer mee
Ze zijn ziek van de zee
zodat er in de maneschijn
alleen maar winnaars zijn

Behalve dan D66, die hadden wel verloren, maar dat zag je al van te voren aankomen. De winst van Groen Links viel mij wel wat tegen. We hadden de vorige keer bijna 17 % van de stemmen en nu ruim 17%, dat is niet om over naar huis te bellen en ik heb er zelf ook niks voor gedaan, maar stabiel kun je het wel noemen en het was toch de op-een-na hoogste uitslag ooit en landelijk hebben we dik gewonnen. Krijgen we straks nog meer bakfietsen in de stad. Ook een mooi beeld toch? Verder was ik aangenaam verrast door de mooie winst van de PvdA. Die hadden een fraaie campagne en het zijn ook aardige mensen. Nu is de vraag wie gaat met wie coaleren (CDA, GL, WN / CDA, GL, PvdA / CDA, WN, PvdA) en hoe lang duurt het voordat het Galgeriet klaar is en ik mijn bonuskaart ook lokaal kan inzetten. Want lokaal is wel de trend heb ik begrepen. We zullen het zien. Het was een mooie avond.

Ate Vegter, 22 maart 2018
http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s