986 Zal ik een lenteloopje met je nemen en andere flauwiteiten

Vanmorgen weer begonnen met lopen. Na de winterstop nu voor de tweede keer een serieus stukje rennen. Voor mij is dat een rondje Hemmeland. Ik heb de Fit op 4 training weer opgepakt bij week zes dag twee, dat is voor de snelle rekenaars training zeventien en die bestaat uit twee keer tien minuten hardlopen met een flinke wandelpauze van vier minuten.

Dat is bij elkaar precies een rondje Hemmeland met een stukje lopen ter hoogte van het Hollywoodmonument. Het valt mij mee dat het na zo’n lange winterstop lukt, maar ik moet ook wel alle zeilen bijzetten. Dat is niet zo ingewikkeld, want je komt langse de ene na de andere jachthaven. Wel zijn er nog wat startproblemen. Zo kan ik om te beginnen het verloopstekkertje van de oortjes naar de iPhone7 niet vinden. Dat weet je misschien niet maar Apple heeft met ingang van de iPhone7 besloten dat er nog maar één ingang in het apparaat zit. De koptelefoonaansluiting is verdwenen. Dat is om het toestel goed waterdicht te krijgen. Je kunt hem nu dus wel in het water laten vallen, maar omdat ik dat met de 6plus al gedaan heb, zal dat mij niet weer zo snel gebeuren, maar voor het geval dat, wordt-ie alleen maar nat.

Wel heb ik nu het probleem dat ik niet naar Ab Nieuwdorp kan luisteren met zijn opbeurende woorden en muziek. En om het hele stuk alleen te lopen zie ik niet zitten. Dan maar de eenvoudigste noodoplossing. Ik zet het volume op mezzoforte en loop met de telefoon spelend in mijn jaszak. Ik kan zo zelf de muziek en de troostende aanwijzingen goed horen terwijl omstanders er nagenoeg geen last van kunnen hebben. Bovendien loop ik zo snel dat ze dat wat ze eventueel horen maar heel even horen. Dan heb je als obstakels nog de hondenuitlaters die het liefst midden op het pad met elkaar staan te keuvelen en dan ook nog verwachten dat je ze onder het rennen vriendelijk groet (ze roepen je heel nadrukkelijk goedemorgen na), maar daar ben ik niet altijd voor in de stemming en vandaag zeker niet. Ik loop er niet voor hun plezier.

Sterker nog, ik loop er niet eens voor mijn eigen plezier, maar voor het opbouwen van een gezonde geest in een gezond lichaam, zoals de oude maar ook dode Grieken daarmee zijn begonnen, wat maar weer bewijst dat uiteindelijk toch geen bal uitmaakt, maar lekker is het wel, dat lopen.

Ate Vegter, 28 maart 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s