993 Woensdag, de laatste dag

Het is echt een dag om naar buiten te kijken. Wanneer ik hier zo voor het raam zit en de zon op het grasveld zie spetteren, weet ik dat de lente eraan komt. Het zal de komende dagen warmer worden. Warm, wat is dat voor een woord? Wat betekent dat? Heeft iemand nog enig idee wat het is om lekker buiten te lopen zonder jas? Heeft iemand nog enig idee wat mooi weer is?

Ik trek de zonwering een stukje naar beneden om de zon te weren zodat ik mijn stukje kan schrijven. Anders is het scherm overbelicht. Ook het mooiste weer brengt zorgen en daaraan gekoppelde maatregelen met zich mee. Ik zie Tommy buiten lopen en bedenk dat ik de konijnen nog eten moet geven: wortel, wat bloemkoolblad en een boterham of een kapje. Geen konijenvoer meer. Hoe tegenstrijdig dat ook klinkt, maar konijnenvoer is niet echt gezond voor ze. Af en toe is oké, maar niet te veel. Daar worden ze ziek van zoals we in het verleden gemerkt hebben.

Het verleden is nu gelukkig wel voorbij. Het heden biedt al genoeg. Zo, dat klinkt weer lekker positief, maar ja, wat wil je? In plaats van dat ik hier behalve met de huisdieren alleen zit, is er nog iemand thuis. Ze zit op de bank de laatste virusjes te verwerken. Het lijkt al heel wat met zo’n Rolling Stones T-shirt aan, maar de swing zit er nog niet echt in. Misschien kan ze morgen weer naar school, maar vandaag nog maar even rustig aan. Als het griep is, is het een vervelende met veel buikpijn, kramp en kotsen. En het gaat maar heel langzaam over.

Wat heerlijk dat het straks weer morgen is, met nog mooier weer en ook Piep weer beter als een vis. Dan is vandaag al weer voorbij en kunnen we terugdenken aan deze woensdag, de laatste dag van de kou, de laatste dag van ziek zijn en beter worden, de laatste dag voordat het seizoen begint. Langzaam begin ik uit te kijken naar morgen en overmorgen en dan is het al weer weekend. Omdat het er niet van gekomen is, gaan we zondagmorgen eieren zoeken, ten teken dat de lente ook hier echt begonnen is.

Ate Vegter, 4 april 2018
www.atevegter.wordpress.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s