1010 Lente in een karretje

Na alle zorgen om mijn broer is het ook wel weer prettig dat de winter voorbij is en dat het gewoon lente wordt alsof er niets aan de hand is. Er is ook eigenlijk niets aan de hand. Het is lekker weer, het is kermis en straks is het Koningsdag. Oranje boven en het kan niet op. Het kan wel op natuurlijk, maar voorlopig is het nog niet op.

Vanmorgen eerst naar de sportschool gegaan, wat erg goed is maar waar het ook steeds drukker wordt op de zondagmorgen. Ik twijfel of ik wel blijf komen voor de klassieke muziek, want er is niemand die de muziek respecteert. Ze staat heel zacht, iedereen tettert er doorheen en je kunt er amper naar luisteren en dan zijn er ook nog types die gewoon aan je hoofd zeuren over wie wie voor moet laten gaan alsof hun leven er vanaf hangt. Maar goed, mannen met witte sokken worden so wie so nooit volwassen. Een gezeur van heb ik jou daar. Daar kom ik niet voor, heren. Je merkt wel dat ik de laatste tijd wat lichtgeraakt ben. Het valt mijzelf ook op. Ik ben al twee keer uit een overleg weggelopen en zo. We doen het er maar mee. Het is niet anders.

Het is wel leuk dat we gisteren naar de kermis zijn geweest met Sofieke en Minke. Je ziet het misschien niet direct, maar Minke is twee dagen jonger dan Sofieke. Wees eerlijk, dat had je niet gedacht, toch? Het was een leuke kermis en Sofieke had op school een heel vel kortingsbonnen gekregen, die we vrijdag zorgvuldig hadden uitgeknipt en die ze zaterdag bijna allemaal niet had meegenomen, waar ze tot mijn verbazing per bon een hele goede reden voor had. Ik stond echt perplex. Nu moeten we vandaag weer naar de kermis. Het is niet anders.

We zijn ook naar de Deen geweest en hebben heel veel plantjes gekocht voor in de tuin en aan de schutting, echte klimmers en hangers. Heerlijk, zo’n karretje vol lente. Ik heb er een hele mooie foto van maar de foto van de twee dames heeft eerlijk gewonnen en die mag dus mee vandaag. Verder is het lekker weer en ben ik wel zo’n beetje uitgeschreven. Dat is ook niet erg, als je dan maar wel op tijd stopt.

 

Ate Vegter, 22 april 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s