1013 Geniet er maar van

Vanmorgen naar het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis geweest. Die van de microscopen, weet je wel, voor mijn viermaandelijkse controle van de PSA. Zij volgen mij en ik volg hen. Ze zijn al die jaren dat ik er kom sinds 2012 al bezig met verbouwen, zowel binnenshuis als buiten. Nieuwe ruimtes, nieuwe vloeren, voor de kankerbestrijding kan het allemaal niet state of the art genoeg zijn.

Er staat nu een gloednieuwe parkeergarage, met riet bekleed geloof ik. Wel jammer dat je nog steeds in een slingertje van de P naar het ziekenhuis moet lopen, omdat ze de auto’s kennelijk voorrang geven, maar goed. Ik snij graag een bochtje af en bij linea recta kan dat niet. De koffie is heet en bitter en het wachten duurt mij eigenlijk nooit te lang, je rust en je doet toch je plicht, maar uiteindelijk ben ik dan toch aan de beurt en ik vertel hoe het gaat – goed en een tikje emotioneel, dokter. Dokter Wit zegt dat de PSA wat oploopt en dat het tijd is to change medicine. Dus ik krijg nu andere pillen en dat zal dan misschien weer ietsje helpen. Ik voel me eigenlijk prima, maar ga toch wat somber gestemd naar huis.

Ik loop dan maar even langs bij de bevriende huisarts, die het allemaal veel rooskleuriger inziet en mij nog jaren van plezier voorschotelt. Ik laat gelijk maar even mijn bloed en hart meten. Bloedruk 100/60 is heel mooi voor een 64-jarige en zuurstofverzadiging staat op 95%, is ook heel mooi voor een ex-kettingroker en de hartslag is geloof ik iets van 65 of zo, dat ben ik vergeten. In ieder geval is de dokter helemaal blij en wie ben ik dan als patient om daar nog treurig over te zijn. Bovendien, hoe beperkter je tijd is – en die wordt echt minder naarmate je ouder wordt, ziek of niet ziek maakt niet uit – des te meer reden is er om het leven te omarmen en ombenen, want dat kan ook nog, lees ik vandaag tijdens het wachten in de Elegance, die ik toch maar heb laten liggen.

Morgen is dan ook nog de Koning jarig en zullen we ons in het oranje steken vanwege deze feestelijke aangelegenheid. Sofieke verkoopt lekkernijen tegen spotprijzen op de Beestenmarkt, dus ik zou zeggen komt allen en geniet van het leven, met een lekker boek of zo. Het duurt misschien wel lang, maar achteraf is het maar even.

 

Ate Vegter, 26 april 2018
www.atevegter.wordpress.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s