1015 Koningsdag 2018

Een goede voorbereiding is het hele werk en zo beginnen we gisteren al met de viering van Koningsdag, want als er wat verkocht moet worden, dan maken we er ook wat van. Ik koop chupa-chups en salmiaklollies en voor het idee van gezondheid ook doosjes met rozijnen. Laura en Sofieke zijn uren bezig met het sorteren en inpakken van de zakjes snoep voor de verkoop en samen bouwen we van een wasrek een buitenetalage met wervende reclameteksten.

Gratis limonade bij de aanschaf van een zakje snoep à 1 euro, dat is zo ongeveer het verdienmodel. Daarnaast hebben we nog wat groter en kleiner playmobilwerk in de aanbieding en twee paar slippers. Nadat we in de vroege ochtend eerst de vlag uithangen vertrekt Laura met haar missie naar de vrijmarkt op t Spil, waarvan ze later met veel nieuwe kleren voor Sofieke zal terugkeren.

Ondertussen slepen Sofieke en ik alles naar de Beestenmarkt, waar de kindervrijmarkt is, een soort Vondelpark voor de kleinstedeling. Om kwart voor acht wil Sofieke al vertrekken, om acht uur staan we er precies op tijd om te beginnen en om kwart over acht heeft ze het zo koud dat ze voorstelt alles weer in te pakken en naar huis te gaan. Dat was onze Koningsdag, denk ik dan en we blijven toch nog maar even staan. Om warm te worden doen we af en toe een rondje en komen dan ook weer iedereen tegen. Ik krijg veel commentaar op mijn lange oranje haar, maar niemand weet dat ik de uitnodiging voor het songfestival al op zak heb. Ook Mark had mij bijna niet herkend met een jas aan. Het is een grap zo onweerstaanbaar grappig dat ik hem een paar keer doorvertel, wat natuurlijk niet werkt, maar goed. Dat weet je van te voren. Ook de gratis boeken gaan vandaag in de Koningsdagaanbieding voor 1 euro per stuk.

 

Ondertussen begint de handel te lopen als een trein en ook in onze omgeving worden goede zaken gedaan met loempia’s, reddingsvesten, autoracebanen en gitaarspel. Gio speelt de sterren van de hemel, maar gelukkig blijft het wel droog en wordt het nog zonnig ook. Dat is het voordeel van pessimisme, dat het dan allemaal weer meevalt.

 

Tegen de noen zijn we los en pakken we onze bullen op voor een kop koffie en een oranje tompoes. Het is een super super leuke dag, zegt Sofieke vanuit de grond van haar hart en daar kunnen we ons voorlopig allemaal bij aansluiten.

Ate Vegter, 27 april 2018
www.atevegter.wordpress.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s