1016 De mooiste Koningsdag van het jaar

Het begint er al mee dat de kindervrijmarkt zo lekker dicht in de buurt is. We slepen ’s morgens in alle vroegte onze handel naar de Beestenmarkt en kunnen gemakkelijk tussendoor even naar huis om te plassen en zo. Wat een heerlijkheid. De zaken lopen goed en we keren zonder winkeldochters weer huiswaarts, de portemonee van Sofieke dikker dan ooit. Deels voor de spaarpot en deels voor de kermis, tenminste dat denken we, want we realiseren ons op dat moment nog niet dat gisteren de laatste dag van de kermis is. Hoe vertellen we haar dat de kermis vandaag al weg is…

Na de markt halen we oranje tompoezen en dan begint het middagprogramma. Ik loop langs het Schulpenzand voor een potje Wordfeud on the ground. De stemming zit er goed in, maar ik heb toch niet de rust en het geduld om er zelf ook een partijtje te spelen. Ik kijk even over de schouders mee en ga dan weer verder naar de Koperen Vis, waar Laura ook zit. We genieten van eten en drinken en het lekkere weer en een goed gesprek, tot het tijd is voor de borrel.

Die borrel is in de grootste tuin aan het Noordeinde, waar bijna iedereen zich verzamelt en waar het heel gezellig wordt met alle kinderen in vergadering op de trampoline. Later zullen ze nog en masse vanuit de boom op de trampoline springen en je staat er als ouders om heen met de vraag of en wanneer je moet ingrijpen of niet. Je wil ze niet bang maken en je wil ook niet dat ze iets breken. Op een paar kleine verstappinkjes na gaat het gelukkig allemaal goed.

De sfeer is aangenaam en het vuur brandt en er is een hoog gehalte aan goede gesprekken, ik heb ze nooit zo veel zo vaak in zo korte tijd en dan is er ook nog precies op het goede moment een enorme hoeveelheid patat in het gezelschap van goeie krokedellen. Het kan niet op zou je zeggen, maar even later is alles verdwenen.

Dan is het kinderbedtijd en worden de verschillende logeerbewegingen in stelling gebracht. We gaan naar huis met een dankbaar gevoel jegens de koning en onze lieve vrienden en vriendinnen en schakelen naar Netflix voor een bloedstollende aflevering van Happy Valley. Het is de mooiste Koningsdag van het jaar.

Ate Vegter, 28 april 2018
www.atevegter.wordpress.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s