1018 Werken of niet te werken

Het is een beetje vreemde eend deze week. Het begint al gisteren. Schiphol plat door een stroomstoring in Zuidoost. Het AMC werkt gewoon door, door een eigen energiecentrale, maar Schiphol kan het met alle meivakantiedrukte er net even niet bij hebben. Een paar operatiekamers draaiende houden is ook wel wat anders dan honderden incheckbalies.

Het avontuur begint voor menigeen al voor ze überhaupt op reis zijn. Ik zie mensen met hun koffers over de vangrail klimmen zonder extra avonturentoeslag. Die zullen zich later beklagen dat het zo lang duurt en dat ze niet weten waar de aan toe zijn. Je hebt iets beleefd hè, ja dat kan eigenlijk niet.

Vandaag zijn we zelf aan de beurt. Eigenlijk is het Koninginnedag, maar goed. Het is ook meivakantie, dus staakt niet het onderwijs, wat logisch zou zijn, maar het openbaar vervoer. Ze willen graag elk uur een plaspauze of zoiets. De ritschema’s schijnen in elk geval moordend te zijn en ja dan heb je al gauw gezeik natuurlijk. Moet wel twee dagen anders heeft niemand het in de gaten, zo vertraagd is het openbaar vervoer normaal kennelijk al. Ik weet het ook niet precies, want ik reis nog altijd met de rode Volvo. Hoop vandaag nog wel op mijn werk aan te komen, maar morgen is het 1 mei en Dag van de Arbeid en dan hoef ik niet te werken en met mij heel officieel Nederland niet. Komt goed uit, zullen ze gedacht hebben. Woensdag is dan weer een gewone werkdag voor de meesten, maar ik ga dan gezellig boodschappen doen met mijn schoonmoeder, wat ik iedereen kan aanraden.

Donderdag is het dan bijna Hemelvaartsdag, maar deze week nog niet en vrijdag is het vier mei. Eén van de mooiste dagen van het jaar, met stilte, inkeer en een beetje bezinning. Zaterdag is het dan al weer weekend en Bevrijdingsdag, dus dan hopen we wel een beetje van alle ellende af te zijn. En dan is alles voorbij en komt er een gewone zondag.

Sterkte ermee en laat even weten waar je vast bent komen te zitten zodat we elkaar kunnen steunen en bemoedigen en onze avonturen kunnen delen.

Ate Vegter, 30 april 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s