1022 Hangmat tussen de bomen

We kopen hem in Frankrijk, in Vesoul om precies te zijn in de zomer van ik denk dat het 2010 of elf is geweest. We gaan op vakantie en in Vesoul staat-ie op de markt, helemaal in elkaar gezet, je zou er zo in gaan liggen, wat ook mag van de Vesouliaanse verkoper en wat we ook gedaan hebben. Dan zijn we verkocht en de hangmatstandaard ook. In een bouwpakketje.

Ik kan me niet herinneren of het met of zonder mat is, maar nu ik er over nadenk komt er vaag een hangmat met twee spreidstokken in beeld. Ja, zo was het. Die hangmat is al jaren ter ziele, maar de standaard heeft het tot gisteren volgehouden. Toen heeft Lief hem uit elkaar gehaald en heb ik hem met het nieuwe, vlijmscherpe zaagmes van de Deen tuinartikelenactie aan mootjes gezaagd voor de vuurkorf. Wat mij direct opvalt is dat hij ernstig verrot leek, maar dat dat verrotte deel bij doorzagen zeer oppervlakkig blijkt en dat het hout verder nog fris en sterk oogt. Onze angst dat hij zou afknappen is daarmee waarschijnlijk ongegrond, temeer daar we allebei behoorlijk zijn afgevallen dankzij Fitstudio Waterland, Body Support, Fit op 4 en Weight Watchers. Je ziet, wij doen het ook niet alleen.

In ieder geval is de standaard nu ter ziele en zo is er ruimte voor een nieuwe hangmat, die wij in de weggeefwinkel in Edam gevonden hebben. Hij luistert naar de naam Luilak en er zit een hele filosofie achter dat luiheid zo ondergewaardeerd wordt en dat het juist zo heel belangrijk is om van tijd tot tijd flink te luieren, wat ik op de lagere school al in de gaten had, en ze leggen ook uit wat het verschil is tussen een beginnende en een ervaren hangmatgebruiker. De eerste ligt recht en die laatste ligt schuin overdwars. Ja, ik voelde dat je het ook zou willen weten.

In ieder geval hangt deze mat nu niet op een standaard maar tussen de bomen en daar hebben wij er toevallig twee van staan, precies op de goede afstand van elkaar alsof we deze aanschaf in 2007, toen we de tuin aanlegden en de bomen plantten, al voorzagen. Wat kan ik er verder over zeggen? Hij hangt heerlijk. We liggen lekker.

Ate Vegter,  4 mei 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s