1023 Bevrijd en vakantie

Er is niets toepasselijker dan op de avond van de dodenherdenking gevulde vis te eten en de Dorade die wij bij Jorg thuis eten is gevuld door Sofieke en hij smaakt dan ook heerlijk. We zijn in Den Haag, vlak achter Station Hollands Spoor, wat ik mij goed herinner van vroeger, toen we in Rotterdam woonden en op hete dagen met de fiets, maar soms ook met de trein naar het strand gingen. Het is een mooie avond met verhalen en het is een prachtig huis.

De volgende dag gaan we met de tram naar Madurodam. Ik ben daar vroeger wel eens geweest en je weet wel hoe het er uitziet, maar het blijft toch altijd leuk om over de Zwaan naar de Euromast en het Concertgebouw te lopen, dat hier vlak naast Carré staat. 010 en 020 kennen ze hier kennelijk niet. Het verhaal van George Maduro is aangrijpend en zijn kleine stad nog steeds de moeite van het bezoeken waard. We maken een praatje met een aardige man en laten een driedimensionale foto maken. Voor 59 euro kun je daar dan een Madurodampoppetje van laten maken, maar je hoeft niet alles te doen wat kan.

De tram brengt ons dan naar Scheveningen, waar we eerst een harinkje eten, wel oppassen voor de meeuwen, want die grissen het zo uit je handen. Dan lopen we naar de boulevard, waar de hoeveelheid horeca werkelijk onafzienbaar is en het is dan ook bijna niet te geloven dat we een plekje uitzoeken waar de keuken net is afgebrand en de kaart meer belooft dan leverbaar is. Gelukkig worden we bediend door een struise Haagse dame die nog platter Haags praat dan het strand en dat maakt veel goed.

We kijken naar Beelden aan Zee en lopen door het buurtje van Sonny Boy en dan met de tram terug naar het centrum. We stappen uit bij het Binnenhof, waar ik opnieuw een foto maak van het torentje, maar nu op ware grootte.

We lopen terug naar het huis van Jorg, wat een mooie internationale wandeling is met de geuren van China en Turkije. Nog even een kopje koffie en dan rijden we weer naar huis, waar ik erachter kom dat ik mijn telefoon op de stoelleuning bij Jorg thuis heb laten liggen.
Vandaag is een nieuwe dag. We rijden eerst even langs Den Haag en dan gaan we de dag na Bevrijdingsdag terug naar Duitsland, voor een dag of vier, naar Hotel Der Jägerhof in Willesbadessen. Boswandelingen maken geloof ik.

Ate Vegter, 6 mei 2018
http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s