1026 Meivakantie

We zijn een paar dagen naar Duitsland geweest. Toepasselijk land voor de meivakantie, het is er prachtig en het ligt er toch. Je mag er 130 rijden op de snelweg zonder dat dat elke tien kilometer verandert en alles doet het. Dat laatste is misschien nog wel het meest opvallend. Je weet het wel, dat ze daar nogal grondig zijn, maar toch. Bordjes met de tekst defekt zijn een zeldzaamheid.

We zitten in Willebadessen in een mooi hotel, waar ze elke dag een krantje maken für unsere liebe Gäste. Dat spreekt mij wel aan. Het weer staat er in en een paar tips voor uitstapjes en wijze spreuken zoals Habe Geduld in allen Dingen, vor allem mit dir selbst. Je vraagt je af waar ze zich mee bemoeien, maar ik moet zeggen er zit wel een kern van waarheid in. Reizen, zegt het krantje, is mooi, wanneer je niet weet waar je heen gaat, maar op zijn mooist wanneer je niet meer weet waar je vandaan komt. Daar ben ik het dan weer hardgrondig mee oneens. Ik weet graag waar ik heen ga, anders waren we helemaal niet in dit altmodische Hotel angekommen en bovendien heb ik een hekel aan verdwalen. Maar alsof de duvel er mee speelt overkomt het ons bijna twee keer in de prachtige stille bossen rond Paderborn, waar wij gaan wandelen. Eenvoudige wandelingen, echt voor de beginner, die op bijna elke boom een bordje met een pijl aantreft. Ik vind het nog een hele prestatie dat we onder deze ideale omstandigheden de weg kwijtraken, maar ja, je bent op avontuur of niet.

We bezoeken niet de musea die zo aangenaam gratis toegankelijk zijn, maar wel een dierenpark in het bos, met echte wolven en beren die volop de ruimte krijgen en zich van ons niets aantrekken. Wij gaan dan ook maar weer terug naar de stad, waar we gaan winkelen en lekker uit eten. Zo wordt het met een paar kleine aanpassingen een korte vakantie die bij ons past en waar we het nodige plezier aan beleven.

Na een paar dagen gaan we weer terug naar ons goede oude Waterland. Het is er prachtig en het ligt er toch. Je mag er niet zo hard rijden, maar dat hoeft ook niet. We zijn weer thuis en dat is veel belangrijker, want thuiskomen is het mooiste van de hele vakantie.

Ate Vegter, 10 mei 2018
www.atevegter.wordpress.com

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s