1030 Moederdag is weer voorbij

Het is maandagmorgen, je zit in de bus of je ligt nog op bed, je bent nog thuis of je bent al aan het werk. Hoe dan ook, Moederdag is voorbij. Het was een wat druilerige dag die we toch heel goed begonnen waren. Niet al te vroeg op, een eenvoudig ontbijt op bed, zoals het hoort, met veel kleine cadeautjes en naar zeep ruikende hartjes. Teksten als Liefste Mama en Mama is die Beste, want ja, we waren toch even in Duitsland. Niet te lang weliswaar, maar het valt toch ook niet te ontkennen en waarom zou je ook.

We zijn weer teruggekomen en het is maandag en het duurt echt niet lang meer, dan zijn we weer aan het werk. Of niet natuurlijk, want niet iedereen heeft werk en als iedereen werk had, dan had ik geen werk, zo eenvoudig is dat. Wel jammer dat Oostenrijk niet de popular vote gewonnen heeft. Hij zong echt het mooiste en won terecht de vakjurystemmingsronde, stond even verbluft op de eerste plaats, maar eindigde uiteindelijk als derde na Israël en Cyprus. Ik gun het Israël van harte, ik heb ooit nog in de kibboets gewerkt toen ik nog jonger was dan nu, maar ik vond het, hoewel inhoudelijk sterk, toch een vreselijk liedje, ook nog op een irritante manier uitgevoerd.

Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde, want dan had Cyprus gewonnen, wat ik ook niks vond. Oostenrijk dus derde, net als Max Verstappen, die weer een serieuze podiumplaats heeft bereikt (zo heet de derde plaats). Wel zijn bumper eraf gereden, maar het kon kennelijk ook zonder. Tom du Moulin ook terug naar de derde plaats, wat voor hem toch een moeilijke dag moet zijn, maar ja, dat heb je als je op Moederdag gaat fietsen en het leed is voor hem nog niet zo erg als voor Roda JC, want die liggen eruit. Moeten volgend jaar verder met Twente in de Jupiler Leage. Sparta mag nog in de finale strijden voor een eervolle erdedivisieplaats en het is altijd mooi waneer er opnieuw drie Rotterdamse clubs meedoen op het hoogste niveau.

Goed. Jongeren in Israël spreken zich uit over hun toelomst, nu Trump een ambassade in Jeruzalem opent op de zeventigste verjaardag van de staat Israël, problemen waarbij je eigen zaken verbleken als de was in de zon, maar toch, loop er niet voor weg, los ze op die problemen, want je hebt geen andere, behalve wanneer je ze oplost, want dan krijg je er betere voor terug, las ik laatst. Ik weet nog wel waar, maar het is nog te vroeg om het allemaal op te zoeken. Ik heb nog drie boeken liggen, die ik al uit heb en nog niet besproken, ik moet nog uitleggen hoe het allemaal in elkaar zit en volgend weekend is Tommy jarig. We vieren het uitgebreid, want het is zijn eerste verjaardag, terwijl die van mij al niet meer bij te houden zijn. Fijne week, fijne dag, fijn uur.

 

Ate Vegter, 14 mei 2018
www.atevegter.wordpress.com

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s