1037 Er is er een jarig!

Het is Tommy. Het is zijn eerste verjaardag. Daar keken we wel even van op vorig jaar, toen we hem kregen. Eigenlijk kreeg Sofieke Tommy voor háár verjaardag op 5 augustus. Wij waren in die tijd aan het kamperen in Edam, waar we ook haar verjaardag vierden en bij thuiskomst reden we langs Richard van de Thai, waar we Tommy ophaalden.

We hadden al veel eerder met hem kennisgemaakt, want Richard belde ons eind mei al of Sofieke misschien een poesje wilde. Hij had een nestje van vijf of zes kittens. We hadden eerst een meisje uitgezocht, maar op advies van de buurvrouw kozen we wegens het aangenamere gedrag voor een jongetje en zo kwam Tommy in beeld. En toen kwamen we er dus achter dat ze geboren waren op 20 mei, vandaag precies een jaar geleden en een dag voor mijn verjaardag en twee dagen voor Laura’s verjaardag zodat we nu een feest geven ter viering van maar liefst drie verjaardagen.

Eerlijk gezegd vond ik Tommy in het begin nog niet moeders mooiste, maar op Facebook deed hij het heel goed en elke foto leverde absurd veel likes op, en daar gaat het om tegenwoordig, en tot overmaat van gelike merkte iemand op dat Tommy zo’n lief hartje heeft op zijn zij: de witte met het zwarte hart dacht ik toen en omdat hij nu ook een omgekeerd evenredige relatie had met de literatuur kon ik hem vanaf dat moment moeiteloos in mijn hart sluiten.

Niet dat hij vanaf die dag  veel gelezen heeft of zo, een echte boekenwurm is het nooit geworden, maar omdat zijn eten vlak naast de boeken stond, kreeg hij er toch enige belangstelling voor en werd hij ook nieuwsgierig naar Arthur Japin, die De zwarte met het witte hart geschreven heeft, maar daarover later meer, want dat staat op de e-reader en ik ben steeds maar echte boeken aan het lezen, dus Japin kom ik nog niet aan toe.

Verder is hij veel te dik aan het worden, Tommy bedoel ik. Hij past nog maar net door het kattenluikje en dat zou volgens de gebruiksaanwijzing toch makkelijk moeten kunnen, maar ja, wij houden zo veel van hem dat we hem wel twee keer zoveel geven als de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Na Pinksteren moet-ie dan ook maar op dieet. Kijken of ik hem meekrijg naar de Weight Watchers.

Ate Vegter, 20 mei 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s