1048 De tweede dag

Je begrijpt niet hoe ze het voor elkaar krijgen, maar zo’n tweede dag is nog beter georganiseerd dan de eerste. Met een nog leuker programma zal ik maar zeggen. En de eerste dag was al boven verwachting mooi. Misschien weet je het nog wel, het was prachtig weer en de zon scheen en het was droog en al die dingen meer. Er was niets op aan te merken, behalve dat het veel te heet was om te lopen.

Daar hebben ze bij de organisatie over nagedacht want de tweede dag was er van al die elementen niets meer te merken. De bewolking draaide precies op tijd in. Die was nog iets later gepland, maar dat lukte niet helemaal volgens het boekje, dus toen hebben ze de startstip iets vervroegd. Toen klopte echt alles als een bus.

De temperatuur was perfect, de windsterkte optimaal, het ruisen van het gebladerte boven nul en de zon had zijn werk gedaan en kon mooi op tijd naar huis. Het was heerlijk lopen, ook omdat wij lekker in de kopgroep zaten. Dat heeft echt veel voordelen. Je hebt geen last van valpartijen, bij de raviltaillering ontstaan geen botsingen en bij de tijdcontrole voor het puntenklassement knippen ze nog lekker door. Ik zag zelfs iemand die liet zich even liet scheren.

En toen als klap op de vuurpijl begon het als een donderslag bij heldere hemel ook nog te onweren. Daar had echt niemand op gerekend. Echt leuk als er op zo’n moment van grote gezamenlijke lichamelijke inspanning een foto gemaakt wordt, door wie dan ook, dat maakt dan niet meer uit. Het gaat om het gebaar. Wel begonnen er hier en daar groepjes te rennen en omdat wij ook al halverwege waren zijn we toen ook maar terug naar huis gegaan.

Gelukkig waren we mooi op tijd binnen en begon het toen we op de fiets naar huis reden nog echt te regenen, zodat we na afloop lekker onder de douche konden en schone kleren aantrekken. Een heerlijke tocht. Grote complimenten voor de organisatie, die dat toch elke dag maar weer op zich neemt. Ik ben benieuwd wat ze morgen voor ons in petto hebben, maar één ding is zeker: wij zijn van de partij.

Ate Vegter, 30 mei 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s