1053 Onder moeders vleugels

Wij lezen elke avond aan Piep voor en dat gaat heel goed, maar ik heb er toch een vraag over. Lief lees op dit moment voor uit 100% Anna van Niki Smit en ik lees voor uit De Boze Drieling van Paul van Loon. De Boze Drieling is een boekje in de serie van Dolfje Weerwolfje, die jullie allemaal wel kennen.

Verder leest Piep zelf graag in De Waanzinnige Boomhut en in de boeken van Geronimo en vooral Thea Stilton. Goed. Dan heb je ook nog het AVI-niveau waarop gelezen zou moeten worden en waar ik ook wel vertrouwd mee ben, want ik lees ook met kinderen op school met tutor lezen, maar dat is niet het punt.

Nu heb ik zelf, ik weet niet eens of dat op die leeftijd al was, maar ik denk het niet, veel gelezen van Roald Dahl en ik ken veel ouders/kinderen die dat ook lezen en het fantastisch vinden. Bovendien kom je af en toe een boek tegen, precies geschikt voor die leeftijd, waarvan je denkt, dát zou Piep moeten lezen!

Precies. Je voelt hem al aankomen. Zo heb ik nu een boekje gevonden, waarover wordt geschreven in de Napolitaanse romans van Elena Ferrante. Ik noem haar nog maar eens want als je zelf wat wil lezen, moet je dát echt gaan lezen. Het is fantastisch en ik kom daar zeker nog op terug. In het prachtige eerste deel, De geniale vriendin, lezen de beide vriendinnen waar het boek over gaat op de leeftijd van Piep, Onder moeders vleugels van Louise M. Alcott. Ze lezen het helemaal stuk en again and again, want het is een prachtig boek, vinden ze. Jaren vijftig, maar toch.

De vraag is nu, hoe krijg ik Piep ook zover dat ze dat ook wil lezen. Ik kan natuurlijk wel gewoon beginnen met voorlezen, maar zo gaat dat niet tegenwoordig. De vraag is dus hoe lees je iets voor aan je kinderen wat je zelf of een ander prachtig vindt, of moet je dat helemaal loslaten? Misschien heb je ook nog wel leuke boekentips, maar dat is niet de kernvraag. Ik hoor het wel.

Nou, ik ga vandaag op schoolreisje met die herrieschoppers. Misschien dat ik daar nog wat opsteek. Fijne dag verder!

Ate Vegter, 4 juni 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s