1056 Radionacht (Ate op de radio)

De nacht is nog niet afgelopen of de dag is al begonnen. Dat is ook niet altijd het geval want je slaapt wel eens uit, maar vandaag is daar geen sprake van. Ik word gisteren op het heetst van de dag gebeld door Kim van Radio 1 of ik midden in de nacht een stukje wil voorlezen. Dat zal je misschien verbazen, maar ik heb eerder gereageerd op een oproep van haar programma App Radio en gezegd dat ik wel een keer iets wilde voorlezen en dan moet je niet gek opkijken als ze je bellen. Zo gaan die dingen.

In ieder geval moet het vanmorgen om vijf uur geschieden. Ik heb in overleg met Kim een verhaaltje uitgekozen dat ook al over de radio gaat, waarin mijn moeder naar Moeders wil is wet luistert en mijn vader de radio uitzet zodra zij de deur uit is. Dat had ik misschien beter niet kunnen doen want nu lijkt het net of ik de radio ook graag uitzet, wat niet zo is want ik luister graag naar Radio 4, maar wat wel zo is als er teveel gekletst wordt en ik krijg van de presentator dan ook terecht de vraag hoe dat zit als ik dan zelf iets wil voorlezen, maar zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar.

Ik kan het moeilijk gaan zingen zoals Robert Long. Het kan wel maar niemand zou ernaar luisteren. Begrijp me niet verkleerd, ik hou meer van Robert Long wanneer hij zingt dan wanneer hij praat maar bij mij zou dat beslist andersom zijn.

In ieder geval heb ik het nu gedaan. Ik geloof niet dat dat voorlezen echt mijn ding is. Kijk, schrijven doe je in je eentje en wanneer je maar wilt, maar voorlezen is altijd op afspraak en zo en ik ben daar dan toch wat gespannen voor en dan moet het weer wat rustiger en zo’n stukje is voor de radio al gauw te lang, want het volgende plaatje staat al klaar en al die dingen meer en voor je het weet kom je niet meer aan schrijven toe. Aan de andere kant is het ook wel weer erg leuk om te doen en bereik je in één klap veel meer mensen.

Nou ja, als er nu een paar mensen zijn die het een leuk stukje vinden en die nog eens terugdenken aan hun eigen ouwe moeder van vroeger, dan is mijn nacht weer goed en kan de dag beginnen.

Ate Vegter, 7 juni 2018
www.atevegter.wordpress.com

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s