1060 Even een visje kopen

We eten vandaag weer eens samen met met onze bevriende buren. We doen dat van tijd tot tijd en het is altijd gezellig en ontspannend en lekker. Vandaag eten we Vietnamese loempia’s en vis en de kinderen eten Vietnamese soep en loempia’s en dan gaan we na de koffie met de kids een ijsje halen op de haven. Ik heb vanmorgen boodschappen gedaan en we hebben nu alles in huis behalve de Hoisinsaus en de vis.

Die saus hebben ze wel bij de Deen, maar niet op voorraad en vis hebben ze ook wel bij de Deen maar niet vers. We rijden even naar Volendam om de saus en met name de vis te halen. Dat lijkt een hele logische gedachte en niemand zal er van opkijken wanneer je vis gaat halen in Volendam.  Ze schijnen het er zelfs te vangen, maar dat weet ik niet zeker want ik kan ze niet echt goed verstaan.

Eerst maar even naar de Deen, waar we ook nog melk en van alles wat halen en dan naar de Action voor zakdoeken, een timer, een plakband-rolhouder en lijm. Waar zit een viswinkel? Ik hoor iemand Volendams praten met wat ik denk dat zijn vrouw is en in Volendam is dat dan ook meestal wel zo en hij weet het onmiddellijk en even later staan we in de viswinkel, waar ze niet precies hebben wat we zoeken.

We lopen nog even naar een andere winkel, maar die is links op het einde van de Dijk, waar-ie uiteindelijk niet is. Het is hier bijna net zo druk als op Schevenigen. Alle terrassen op de Dijk zitten barstensvol, met toeristen en Volendammers, want die vinden het helemaal niet erg om naar hun eigen haven te kijken. Het is wel heel gezellig maar de VVV adviseert ons toch een viswinkel helemaal precies aan het andere einde van de Dijk, zeg drie minuten lopen.

Een half uur later zijn we daar en ze hebben alleen kant en klaar om op te eten. We lopen weer terug naar de eerste winkel en kopen schelvis en zalmforel. Het aardige meisje hakt de vis al in mootjes voor ons. Niet dat we dat gevraagd hebben, maar Lief heeft het recept met haar besproken en ze kent het vak en doet wat goed is. Even later is de vis betaald en stappen we in de Volvo. We zijn dan twee uur verder.

We rijden in een opperbeste stemming naar huis. Dat is nog best aardig zo’n toeristische wandeling op de zondagmiddag. We doen het nooit, maar het is leuk en het is mooi weer en dan zijn we weer thuis.

Lief gaat nu aan de slag en ik dek de tafel en doe een dutje. Het eten is heerlijk, de koffie lekker, de haven mooi en het ijs koud. Een fijne dag.

 

Ate Vegter, 11 juni 2018
www.atevegter.wordpress.com

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s