1065 Een veelkleurige dag

Het begint als een mooie, rustige dag. De zon is er bij en ze lijkt wel verliefd op de tuin, en dan lonkt ook nog het weekend. We hebben een borrel ter viering van de verjaardag van een vriendinnetje van Piep en het begint ook rustig, in de stijl van de dag, maar het wordt steeds gezelliger en wij ouders en ouderen hebben het goed en genieten van spijs en drank en vooral overheerlijke kaas en onbegrijpelijk lekkere pesto’s en chutneys en paddenstoelenmix.

Je begrijpt dat de kinderen zich inmiddels elders vermaken en dat kan ook gemakkelijk, want er is achter in de tuin een geheime doorgang naar een andere wereld met springkussen en appelbomen, wilde aardbeien en toverdrank en we hebben van de kinderen zogezegd geen enkele last. Alleen komt er af en toe eentje met een blessure al huilend troost zoeken bij mama of papa, zoals dat gaat in de verhouding tussen sprookjes en gewone werelden. Totdat de krokettenbroodjes komen en de kinderen zich als hongerige wolven om ons heen verzamelen.

Dan is het tijd om te gaan en Piep mag een logeetje meenemen en in een uitgelaten, vrolijke stemming komen we thuis. De kinderen wordt voorgelezen en gaan akelig snel slapen, alsof ze de hele dag buiten gespeeld hebben. Wij willen een filmpje kijken of misschien voetbal, Spanje-Portugal, een ongetwijfeld spectaculaire en spannende wedstrijd. We kiezen voor een filmpje, maar het komt er niet van, want er komt heel verdrietig nieuws binnen op mijn telefoon.

Een lieve goede bekende is overleden. Ik wil haar naam hier niet noemen, maar de stemming slaat om en we zijn verdrietig en mat. Zo snel en heftig en plotseling als de dood toeslaat in een gelukkig en liefdevol leven. We praten erover en zoeken troost bij elkaar.

Even later gaat Lief naar bed en kijk ik nog even naar de herhaling van Portugal-Spanje. Het is een spannende en spectaculaire wedstrijd, maar het kan me geen bal schelen. Ik lees nog wat en ga dan ook maar naar bed. Vandaag is de crematie.

Ate Vegter, 16 juni 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s