1068 Voetballen in Rusland

De meeste mensen weten het niet, maar ik hou niet van voetbal. Dat zou je misschien niet zeggen, want ik kijk er wel graag naar, maar dat is meer vanwege de spanning. Daar hou ik namelijk wel van. Hoe meer spanning, hoe beter de rust, zei mijn goede vader altijd, al kan verder niemand zich die uitspraak herinneren.

Nu Nederland al voor het voetballen de kerk uit is, is het zaak een ander team te vinden waar je je steun aan geeft. Velen kiezen voor België of Duitsland, maar dat vind ik niks. Je moet er wel eens doorheen en dat is al erg genoeg. Ik ben echt een supporter van kleine winnende landen met mooi spel zoals Denemarken en Mexico. Zoals die kunnen winnen, daar kan Duitsland nog wat van leren.

Kijk, wanneer je op positie speelt, dan moet je wel de zes bezet houden en wanneer de zes dan doorschuift naar de acht is dat vragen om moeilijkheden. Ik begrijp wel dat iedereen graag naar de tien wil, maar ik zou toch liever zien dat wat meer positiespelers de één passeren van de overstaande partij. Daarbij hoef je geen haast te maken wanneer je op tijd vertrekt, heb ik gelezen.

Engeland vind ik ook heerlijk spelen. En ze hebben prachtige namen als Young, Kane en Stones. Ze drinken wel vaak te veel, waardoor ze denken dat ze altijd winnen, maar gisteren gingen droom en daad hand in hand zonder praktische bezwaren.

Overigens vind ik dat trainen net als doping verboden moet worden. Iedereen kan wanneer je daar zes uur per dag aan besteedt op den duur wel een balletje trappen, maar ik hou meer van de echte talenten, die onverhoeds vanuit een onwaarschijnlijke positie kunnen scoren. Ik geef toe, zo zijn er niet veel, maar de doelpunten van Denemarken, Mexico en Kane vallen zeker binnen de norm.

Nu Duitsland verloren heeft lijkt het de vraag wie straks kampioen wordt, maar dan moet ik toch herinneren aan Oranje in 1988 toen ze de openingswedstrijd tegen Rusland verloren en kampioen werden door in de finale te winnen van datzelfde Rusland, al was de eigenlijke finale destijds de kwartfinalewedstrijd tegen Duitsland. Daar is deze keer gelukkig geen sprake van. Ik voorspel een finale tussen Engeland, Mexico en Denemarken, waarbij België wint.

Ate Vegter, 19 juni 2018
www.atevegter.wordpress.com

2 Comments

  1. Wat zal ik zeggen? Je snapt er geen bal van? Dat zou een gele kaart waardig zijn. We zien wel wie wint, en ondertussen genieten we van het spel, en het schrijven erover.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s