1073 Verbouwen? Maak het niet af!

Voor iedereen die gaat verhuizen of verbouwen heb ik twee goeie tips. Tip één is hang de hand- en theedoekhaakjes hoger dan je denkt. De meeste van die haakjes hangen zo ongeveer op aanrechthoogte, maar dat is veel te laag.

Je armen hangen aan je schouders en dat is veel hoger dan het aanrecht en je armen zijn bijna even lang als een gemiddelde Hema-theedoek en als die op aanrechthoogte hangt moeten je arm en je rug al het werk doen voor een fijne ontmoeting. Wij wonen hier nu twaalf jaar en nog steeds hangt alles te laag. Dat is niet heel bijzonder want ik heb wat onderzoek gedaan en ze hangen bijna overal op aanrechthoogte, ga maar even kijken. Hang ze dus op schouderhoogte, dan komen handhoek en hand precies gelijk uit. En doe het nu want later komt het er niet meer van.

Dat brengt mij moeiteloos op het tweede punt. Maak het niet af. Doe wel je best natuurlijk want later komt het er niet meer van, maar zet alsjeblieft niet de puntjes op de i en begin ook niet aan de laatste loodjes. Er is niets beter dan een laatste peertje aan het plafond, waar eigenlijk nog een mooie lamp moet komen: zo word je er elke dag aan herinnerd dat je hier nog maar net woont, dat je nieuw bent, pas verhuisd, je hebt net verbouwd en bent net bijgekomen van alle beslommeringen en dat is een heerlijk gevoel.

Het huis voelt nog helemaal nieuw, zolang het niet af is. Het is ook een beveiliging tegen allerlei verder ongemak, want zodra die laatste lamp en dat laatste stukje stucwerk zijn gedaan, zal je lief over de volgende verbouwing beginnen. Het is immers klaar en we moeten toch met onze tijd meegaan en wat zou het leuk zijn als we daar ook nog een kamertje maken en op die manier heb je veel meer licht en voor je het weet sta je weer hele dagen te slopen en te boren, waar ik eerlijk gezegd een enorme hekel aan heb al vind ik verbouwen op zich wel heel erg leuk, maar hou het een beetje buiten de deur.

Er is niets aangenamer dan te genieten van de geluiden van buren die aan het verbouwen zijn terwijl jij in de tuin een boek zit te lezen. Heerlijk en ontspannend. Daarbij geldt voor mij dat ik door die werkgeluiden altijd aan Rotterdam moet denken, waar je de hele dag niks anders hoorde, maar dat is weer een ander verhaal.

Ate Vegter, 24 juni 2018
www.atevegter.wordpress.com

1 Comment

  1. Thee, hand en vaatdoeken zijn vaak besmet met bacteriën en moeten (daarom) niet gemakkelijk bereikbaar zijn.
    Overigens zitten je handen niet op schouderhoogte, dus elleboog hoogte zou beter zijn.
    Nog eerlijker gezegd: het maakt mij niet uit, maar ik genoot van het verhaal.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s