1077 Op De Binnendijk zit je gebakken

Het schooljaar is nog niet helemaal afgelopen, maar op De Binnendijk vieren we al feest. Sofieke’s nieuwe bril is mooi op tijd klaar en de middag wordt besteed aan het bakken van kleurrijke cupcakes voor de wedstrijd Heel Binnendijk Bakt. Om vijf uur brengen we ze weg naar de jury, die bestaat uit organisator Paz, meesterbakker Gutter en juf Annemiek.

Het thema van vandaag is vakantie, of reizen, of iets met landen geloof ik. Ik weet het niet precies, maar de meest uitgelaten types van onderwijzend personeel en ouders zijn ruimhartig verkleed in Spaanse robes, Indonesische sarongs en Volendammer klederdracht, allemaal heel feestelijk.

Eerst maar eens proeven van de hapjes: pizza, macaroni, hamburgers, koekjes, onduidelijke snackjes, poffertjes met aarbeien, space cake, spekkoek bedoel ik, koekjes van eigen deeg, kletskloppen en zuurpruimen. Er is van alles wat en allemaal even lekker. Het ziet er gezellig uit en het is leuk om iedereen weer even te spreken en dat is misschien ook wel de reden waarom er elk jaar zo’n spektakel georganiseerd wordt. Er is een nieuwe schoolkrant uitgegeven, waarin zelfs een interview staat met Laura over onze keuze voor de Binnendijk en er hoeft nog maar dit te gebeuren of mijn dag kan niet meer stuk.

Dan gebeurt het. Terwijl de voltallige bakjury met buitengemeen ernstige gezichten op het podium staat te stralen neemt de juf het woord: De jury heeft geproefd en gekeken en alle baksels beoordeeld op smaak, heel belangrijk, en uitstraling, heel belangrijk… en de winnaar is… Sofieke!

Een golf van blijdschap en opwinding slaat door het publiek en even is de meute niet meer te houden en onder flitsende camera’s klautert Sofieke rustig het podium op. Ze neemt de prijs als in een droom in ontvangst en blijft na afloop maar herhalen: ik kan het niet geloven, ik kan het niet geloven. Maar het is waar en het is geen droom en wel een hele mooie prijs met allemaal bakspulletjes. Bakker Gutter overweegt nog even om de winnende cupcakes in het assortiment op te nemen.

Dan heffen we het glas en vervloeit de dag verder langzaam in de avond met een mooie modeshow en een voor de kinderen spannend rad van avontuur met vele aantrekkelijke prijzen.

We smikkelen de laatste hapjes op, maken nog een leuke kampeerafspraak en dan ligt Duitsland eruit en wordt Femke Halsema burgemeester van Amsterdam en wordt het tijd om naar huis te gaan voordat het geluk gaat keren. Het is een prachtige dag.

Ate Vegter, 28 juni 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s