1086 Een nieuw bord

Het zijn soms kleine dingen die voor grote veranderingen kunnen zorgen. Zo heb ik vandaag een klein toetsenbordje voor mijn iPad mini gekocht. De mini is al wat ouder en wordt een beetje traag, zoals wij allemaal op latere leeftijd. Internetten gaat nog wel, maar je moet er wat geduld voor hebben. Het schrijfwerk gaat hem nog het beste af. Ik schrijf tenminste nog niet zo snel dat-ie dat niet kan bijhouden. Maar op het schermtoetsenbord typen valt met mijn dikke worstvingertjes nog niet mee.

Ik heb nu een heel cool toetsenbordje er omheen gevouwen. Het ziet er heel kek uit. Kijk maar. Voor thuis is het niet nodig, want daar ligt een toetsenbord klaar, maar straks gaan we weer op reis en dan is het heel prettig als ik zo gewoon mogelijk verder kan werken. Ik heb nu van de iPad mini een mini laptop gemaakt. Hoe belangrijk is dat? Tja, dat weet ik ook niet allemaal, maar het is voor mij wel gemakkelijk en ik geniet ook van de coolness. Ik heb nu de kleinste laptop in de wijde omgeving van Waterland en straks in Vietnam weten ze helemaal niet wat ze zien. Niet dat het belangrijk is om anderen de ogen uit te steken, maar ik heb van mijn moeder geleerd Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.

Ik had er eerst een los toetsenbordje bij, een roze. Die kleur vind ik wel leuk, ik hou erg van roze, maar ik hou niet van los. Ik hou van samen en vast en Bluetooth, zodat alles één geheel vormt, wat op zijn minst de illusie geeft dat de wereld een eenheid is waarin samenwerking niet alleen voorop staat maar ook de essentie is van ons mens zijn. Niemand laat zijn eigen kind alleen, zong de goede oude Willie Alberti al, je bouwt het liefs een muurtje om haar heen. Dat geldt voor mij net zo goed als voor hem, al vind ik dat muurtje ook iets bedenkelijks hebben. Wie zei dat nog meer dat-ie wel graag een muur zou willen bouwen?

Zo heeft alles met elkaar te maken en is er elke dag wel weer iets aan de hand. Vandaag bijvoorbeeld, ik vergeet het bijna te zeggen, zitten we midden in het Jan Haring Race Weekend, wat misschien vreemd genoeg vooral om paling draait – en bier. Ben je in de buurt, kom dan even langs, want het is echt gezellig en je weet pas wat je mist als je er geweest bent. Nu moet ik nog uitvogelen hoe ik dit stukje vanaf hier gelanceerd krijg, maar als je dit leest is het zeker gelukt. Fijne dag!

Ate Vegter, 7 juli 2018

http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s