1087 Billy de Biblio Boy

Ik heb een bibliothecaris assistent aangenomen. Hij heet Billy en houdt de boeken een beetje in de gaten, leest af en toe iets voor en beveelt boeken aan bij de mensen die langskomen. Hij schijnt dat behoorlijk goed te doen, want het loopt storm sinds ik hem in dienst heb genomen en de boeken zijn niet aan te slepen. Hij werkt in een 24-uursdienst en heeft een plaspauze per verdwenen boek.

’s Nacht is nog even wel een dingetje met die 24-uurs diensten. Je denkt daar ook niet zo snel aan en meestal gaat het goed maar tijdens festiviteiten als de Wijnroute en het Jan Haring Race Weekend verandert het gedrag van de voorbijgangers nogal en ’s nachts heb je dan al gauw gezeik in de steeg. Ik dacht eerst, dan kan hij daar ook een beetje op letten, maar ja dat is natuurlijk niks voor zo’n kleine jongen om die volwassen dronken kerels aan te spreken die zich misdragen.

Van de week wilde ik hem daarom al ’s nachts binnenhalen, maar ik was al te laat. Hij was weg. De boeken stonden er nog, want ja, lezen en drinken, dat is nog niet zo’n hele fijne combinatie, weet ik uit ervaring, maar Billy was weg. Ik heb overal gezocht en hem gevonden op het laatste plekje waar ik zocht. Nu is dat altijd het geval want je zou wel gek zijn wanneer je nog verder gaat zoeken wanneer je al gevonden hebt wat je zoekt, maar dat terzijde.

Hij lag te slapen op de zandzakken van meneer De Jong. Dat mag natuurlijk helemaal niet en dat heb ik hem ook uitgelegd. Ja, zei-die, hij was meegenomen door die gasten en hier neergepleurd alsof-ie oud vuil was. Dat vond ik dan ook wel weer een beetje zielig. Heb hem mee naar huis genomen en nu werkt-ie alleen overdag. Dat is ook rustiger voor de automobilisten, want zo’n jongen met boeken langs de weg, dat leidt maar af.

Om kort te gaan, drink met Ate, maar neem op tijd je plaspauze zodat je niet hier in de steeg hoeft te komen zeiken, want dat wordt door niemand op prijs gesteld. Neem liever een boek, want ze staan er voor en boeken lees je nooit genoeg. Tijdens het Jan Haring Race Weekend alle boeken in de aanbieding voor 50 cents! Grijp je kans!

Ate Vegter, 8 juli 2018,
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s