1089 Schoolconcert op De Binnendijk

Piep is wel een beetje van slag van te voren, want ze heeft haar bladmuziek op school laten liggen en kan nu niet echt goed oefenen, maar tijdens de uitvoering is daar niets van te merken en speelt ze met het bravoure van Carol King en Jimmy Page tegelijk. De mensen zeggen dat je als ouder niet altijd helemaal objectief bent over je eigen kind, maar ik waag daar toch zwaar aan te twijfelen.

Anyway, het is maandag en er is een schoolconcert. Om 12 uur, midden op de dag, een logische tijd voor activiteiten waar je de ouders graag bij wilt hebben en ze zijn er dan ook bijna allemaal, de mama’s en de papa’s.

We beginnen met een mooie opkomst. Ze zitten er al bedoel ik, maar iedereen gaat de zaal weer uit en dan komen ze per instrument, met aankondiging en onder luid applaus weer binnen. Ik zie de glans in de ogen en met een neerdalende stilte gaan ze heel serieus zitten.

De muziekmeesters leggen uit wat ze het afgelopen jaar gedaan hebben en wat ze gaan spelen. Eerst maar eens samen het Schoollied zingen, waarvan ik niet wist dat ze het hadden en wat ik heel mooi vind en dan ben ik al ontroerd voor dat er een instrument geklonken heeft. Hoe moet dat verder vandaag?

Nog maar een liedje en nog een liedje en eindelijk gaan we dan spelen. Eerst de trompetten, die wonderbaarlijk mooi klinken en je ziet de inspanning op de met bolle wangen gewapende smoeltjes. Dan mogen de gitaristen. Er gaat eigenlijk niets boven gezamenlijk gitaarspel, bedenk ik in een onbewaakt ogenblik. Het is door de snaren misschien wel een van die instrumenten die direct de weg naar het hart vinden, net als de viool en de piano. Ze doen het prachtig en mooi samen en dan komen de keyboards als stoere afsluiting.

Met de klanken van Kortjakje en Alle Kinder werden Brüder nog in mijn hoofd fiets ik even later zingend weer naar huis.

Ate Vegter, 10 juni 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s