1090 Buiktyfus en andere fascinaties

Een paar weken geleden hebben we ons laten vaccineren tegen de buiktyfes. Wanneer iemand nu krijg de tyfus roept, dan zijn wij in ieder geval beschermd en in Vietnam helpt het ook. De andere vaccinaties die we vier jaar geleden hebben laten zetten zijn nog geldig. Ook hebben we een nieuw visum aangevraagd en gekregen. Nog een paar weken en dan is het zover. Up, up and away!

Na afloop van het bezoek aan het ziekenhuis krijg ik de rekening. Die kunnen we indienen bij de verzekering. Gaat allemaal digitaal en ik heb het in een paar minuten geregeld. Een paar dagen later is het geld teruggestort, een bedrag van 164 euro, dus nog wel de moeite waard. Echt fascinerend hoe snel dat gaat tegenwoordig.

Vervolgens krijg ik een berichtje van het Zilveren Kruis, de verzekeringsmaatschappij die net heeft betaald, dat er een berichtje voor mij klaar staat. Ik moet inloggen via Digid, zoals te doen gebruikelijk. Ja, dat had je gedacht. Nu moet ik vanwege de veiligheid en de nieuwe wet op de privacy inloggen via de app of via sms, wat ik vanwege de rompslomp nog niet geïnstalleerd heb. Ik installeer een en ander. Dat duurt ruim een half uur minimo. Dan kan ik het bericht lezen. U heeft geld van ons ontvangen. Er staat ook bij hoeveel, 164 euro. Fijn om te weten dat zij net zoveel kwijt zijn als ik ontvangen heb.

Een paar dagen later krijgt Laura een berichtje van Digid. Ik open haar Digid, je doet de administratie of niet. Ik probeer ook bij haar sms en app te installeren, maar nu gaat dat plotseling met een brief, één voor sms en één om de app te installeren. Een paar dagen later en twee brieven verder installeer ik inloggen via sms. Ondertussen ben ik wel nieuwsgierig geworden naar het bericht wat ze hebben klaar staan. Eindelijk kan ik het lezen. Dit staat er:

‘Storing. Digid is 15 juli van 00.00 uur tot 06.00 uur gesloten wegens onderhoud.’ Dat is wel heel prettig en ook belangrijk om te weten en je kunt dat natuurlijk ook niet in het aanvankelijk ontvangen mailtje zetten. Gerustgesteld ga ik weer verder met andere onbelangrijke zaken. In een flits zie ik tijdens het voetvallen een beeld van Mick Jagger die ook net zijn Digid heeft geprobeerd te activeren. Niemand ontkomt eraan.

Nota Bene. De werkelijkheid is nog veel erger dan dit. Ik kom er net achter dat mijn onverwoestbare wachtwoord niet meer klopt en dat ik daarom activeren via de app opnieuw moet aanvragen. Kennelijk zijn ze overdag ook gestoord. Laat ze maar lekker de tyfus krijgen bij Digid. Ik doe het liever onveilig.
Ate Vegter, 11 juli 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s