1117 Sai Gon Botanical Zoo

Vrijdag is een mooie dag. Het is lekker weer en we zijn op vakantie. Vrijheid aan alle kanten. We ontbijten zo uitgebreid als hier gebruikelijk is met kip en bami, kleine pannenkoekjes, stokbrood en pindakaas, Na het ontbijt gaan we naar de botanische tuin annex dierentuin. Het is een mooi ritje. Het blijft mij verbazen hoe druk het hier de hele dag is. En zoals ze bij bij op het werk schuine vensterbanken hebben om te voorkomen dat je er dossiers neerlegt, zo hebben ze hier schuine stoepranden om het gemakkelijker te maken om met hun scootertjes op de stoep te rijden. Dan doen ze dan ook massaal, terwijl sommigen dan ook nog even bellen of whatsappen. De mensen van de Puccinituin zouden ervan gruwen, maar voor Amsterdamse agenten zou het leerzaam kunnen zijn om hier in Sai Gon een tijdje stage te lopen.

De dierentuin is groots opgezet en plantaardig. Hij biedt veel wandelruimte, waar we erg van genieten. Wel is het treurig dat de opzet voor de dieren lijkt op Artis 1950. De olifanten hebben amper ruimte om te ijsberen en de giraffen missen Dikkertje Dap. Helaas is er wel een behoorlijk pretpark met een schommelboot van de Pirates waar Piep heel graag in wil met papa. Ik pas er amper in en krijg claustrobofische angstaanvallen, maar het aangename schommelen maakt veel goed. Daarna laat ik mijn voeten schoon knabbelen door piranha’s van de Viet Cong. Een aangename en buitengewoon ontspannende sensatie, waar zelfs Piep zich aan overgeeft.

Het is genoeg. Geheel tot rust gekomen gebruiken we de lunch in een Syrisch restaurantje, vlak naast het hotel, gedreven door een grappende vader, een vriendelijke zoon en een werkende moeder. We eten er shoarma, falafel en hete kip. Niet gek voor een eenvoudige lunch.

Het zwembad brengt de nodige verkoeling en de afstand die Piep onder water kan zwemmen groeit met de dag. Piep ontmoet een leuk Nederlands vriendinnetje waar ze lang mee speelt. Na het zwemmen is het pauze en daarna zoeken we een gezellige winkelstraat op, tussen goedkoop en duur in. Het mooie midden, waar wij altijd slagen. Piep koopt een mooi shirt en een spijkerrokje, papa een korte broek en ook mama doet haar eerste aankoop! Hoera! Een mooie jurk en een shirt. We lopen terug naar het hotel, waar we nog wat eten en gaan slapen. Morgen vertrekken we naar Da Nang.

Ate Vegter, 4 augustus 2018

http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s