1137 Gelukkig hebben we de foto’s… hè?!

Al mijn foto’s zijn weg. Ja, ik val maar gelijk met de deur in huis, maar het is niet anders. Het ging zo. We zitten in de bus en Sofieke op haar telefoon:

‘Papa, al jouw foto’s komen op mijn telefoon, hè!’

‘Ja, dat hoeft ook eigenlijk niet.’

‘Nee, want dan is-ie zo vol.’

‘Ja, dat begrijp ik. Haal ze er maar af.’

‘Maar dat is heel veel werk!’

‘Nee, dat valt wel mee. Je kunt ze selecteren, hè, en dan wissen. Kijk zo.’

Sofieke gaat nu voortvarend aan de slag en ontdekt dat je ze nog sneller kunt selecteren door te vegen. Even later is haar hele telefoon schoon. En die van mij ook, maar dat weet ik dan nog niet. En ik heb er ook geen moment aan gedacht, terwijl ik nu zie dat er bij het wissen onderaan het scherm nog een waarschuwing staat dat gewiste foto’s ook van de iCloud verdwijnen. Goed. Verder niks aan de hand. Leuke dag gehad. Tot ik dus vlak voor het eten zie dat al mijn foto’s van voor vandaag ook weg zijn. De eerste foto is die ik nog heb is die in de bus vanochtend, vlak na bovenstaand gesprekje, een foto die ik maakte omdat we met zoveel mensen in dat busje zaten, maar die nu een veel belangrijker moment markeert.

Gelukkig hebben we de foto’s van Laura nog (iPhone en Nikon) en ik heb ook de foto’s nog die op good old Facebook staan, maar de bulk is weg. Ik merk dat ik mij sindsdien probeer te herinneren welke leuke filmpjes en zo ik nu allemaal kwijt ben. Dat werkt als een soort Max geheugen training. Maar – en dat weten alle ouderen – je hebt er het verleden niet mee terug. Nou hoeft dat laatste van mij ook niet, maar misschien is er #dtv toch nog iemand die weet of je gewiste foto’s überhaupt nog terug kan krijgen. Misschien wil de redactie dit even uitzoeken? Ik zal in Nederland in ieder geval nog even bellen met Apple, want die gasten weten en bewaren meer dan je denkt. En misschien kunnen ze terug in de tijd met i-Cloud…

Goed. Het is eruit. Zo’n ramp is het ook weer niet en je kunt tenslotte ook niet alles bewaren. We doen het maar even met wat we hebben. Dat is gelukkig nog meer dan genoeg. Fijne dag!

Ate Vegter, 20 Augustus 2018

http://www.atevegter.wordpress.com

2 Comments

  1. Als het op de iPhone is gewist staan de foto’s nog in het album ‘recent gewist’..in iCloud en in ‘foto’s’ zijn zulke albums.
    Is het Samsung dan zal er toch ook zoiets bestaan?? Hopelijk lees ik later een goede reactie hierover!! Succes!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s