1138 Gekkenhuis in Dalat

Het is onze laatste dag in Dalat en we gaan niet met de bus of wat dan ook. Het is een soort van vrije dag. En dat midden in de vakantie! Komt eigenlijk heel goed uit want er is heel veel moois te zien in de directe omgeving en een blokje om is hier al een wereldreis. Via TripAdvisor hebben we French Touch Coffee gevonden, waar we gaan ontbijten. Het is ongeveer een kwartiertje lopen door het gezellige centrum. Over de rivier en dan links. Dalat is heel compact gebouwd, zodat er per strekkende meter veel meer gebeurt dan ik gewend ben. Dan maakt elke wandeling tot een belevenis en het oog wordt nooit verzadigd van het zien.

French Touch Coffee is een klein koffiehuisje waar je heerlijk Frans kunt ontbijten, lunchen enzovoort. Het wordt gerund door de Franse Sophie en haar Vietnamese lover, maar het meest bijzondere is dat ze zes katten in het restaurantje hebben die all over de place zijn en heel speels. Het is een echte top drie belevenis van jewelste. Niet te missen wanneer je in Dalat bent en het eten is echt heel lekker Frans. Het is een leuk stel en we kletsen uitgebreid met ze en omdat Sofieke, maar wij ook, toch wel wat ontwenningsverschijnselen van Tommy hebben gaan we er in de loop van de middag weer naar toe voor een late lunch. Dat is wel een beetje het probleem met Dalat, dat alles er zo leuk is dat je het twee keer wil doen en dat redt je dus niet in drie dagen en morgen gaan we om zeven uur alweer terug naar Ho Chi Min.

Inmiddels is de zon doorgebroken en zijn we tussendoor naar het Crazy House geweest, dat is echt een gekkenhuis is met waanzinnig veel ronddraaiende trappen en heel vreemde ruimtes. Het zou bedacht en ontworpen kunnen zijn door Roald Dahl en Dali, zo weird. We dwalen er uren rond en vervelen ons geen moment, maken veel foto’s, misschien wel om het verlies van gisteren te compenseren, maar ook omdat het echt zinsbegoochelend is. Je kunt er een kamer boeken, maar dat gaat ons toch net ietsje te ver. We gaan na een kleine oplaadpauze liever naar een van de andere grote attracties van Dalat: The Valley of Love…

Ate Vegter, 21 augustus 2018

http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s