1141 In the air tonight

Sofieke en ik beginnen de zoete ochtend met een kleine zwem op het dak. Het uitzicht over de miljoenen voornamelijk witte en lichtblauwe huizen en huisjes is bijna niet te bevatten, maar we zwemmen gewoon een paar baantjes. Sofieke wint met 4-1. Dan wil ze iets opduiken en omdat ik behalve de handdoeken alleen de sleutelkaart van de kamerdeur bij me heb, laat ik die in het water glijden. Hij is moeilijk te zien, wat het extra spannend maakt..

Na het zwemmen maken we het ontbijt: scrambled eggs met heel veel bacon, yoghurt met verse ananas en koffie. Wanneer het klaar is maken we Laura wakker. Het smaakt heerlijk En de dag is begonnen. Dan gaat Laura de koffers inpakken en wij nog even zwemmen. Het is echt allemaal reuze eentonig hier. We hebben nu allemaal nog een paar wensen: Laura wil haar nagels nog laten doen en hot pot eten, Sofieke wil graag naar de gym, naar de MacDonalds’ en naar huis en ik wil nog graag een voetmassage en een klein houten varkentje kopen.

We laten volgens afspraak de koffers op de kamer staan en gaan om de hoek een croissantje eten en dan naar de gym van het hotel waar we van Sofieke een foto maken voor Fitstudio Waterland. We hebben niet het gepaste schoeisel voor enige beweging van betekenis. Dan met een taxi de stad in, waar ik een boeddhaatje koop voor de Volvo en we samen een nailstudio uitzoeken. Laura en Sofieke gaan beiden van top tot teen in de nieuwe lak en ik laat op de stoel ernaast mijn voetjes verwennen. Een voortreffelijke combinatie van dienstverlening. Laura laat ook nog even de wenkbrauwen waxen en dan zijn de meeste wensen vervuld. We gaan terug naar de buurt van het hotel, waar we in een klein restaurantje een fantastische hot pot eten met garnalen, rundvlees, groenten en Japanse champignons, kakitaki of zoiets. De in het groen gestoken jongens en meisjes van de zaak volgen ons met grote belangstelling en één van hen legt vriendelijk uit hoe we dat allemaal precies eten en hoe lang het in de bouillon moet zwemmen en zo. Heel ontspannend en bijzonder lekker.

In de plenzende regen lopen we terug naar het hotel om de bagage op te halen. Alles werkt nu mee om ons vertrek hier aangenamer en begrijpelijk te maken. We nemen hartverscheurend afscheid van de jongens die op de koffers gepast hebben. De taxi kruipt in een half uurtje naar het vliegveld. Alle scooterrijders dragen een poncho. Nu is het alleen nog een kwestie van wachten en de juiste lijnen lopen. We eten wat bij een pseudo MacD en dan gaan de laatste Dongs op aan een varkentje, een knuffelhondje en nog wat boeddhabeeldjes.

De vlucht van SGN naar HKG is net lang genoeg voor een warme maaltijd: vis met rijst uit een doosje en een bakje water. De vlucht met Finnair naar Helsinki begint er al wat meer op te lijken. Alsof we niet weg geweest zijn drukt de westerse beschaving ons na bijna vier weken ongezien weer trouw aan de borst. Het vliegtuig is ongekend schoon en het personeel ziet er onberispelijk uit. Niet dat we ze in Vietnam berispt hebben, maar je bent het toch snel ontwend. Ik eet mijn zesde maaltijd van de dag, gehaktballetjes met peultjes en worteltjes en aardappelpuree en brood met boter en lingonsylt en cake. Ik kijk nog een stukje Hitchcock, die film over de totstandkoming van Psycho, en val dan boven China als een blok in slaap. Tenminste, dat hoop ik.

Ate Vegter, 24 augustus 2018

http://www.atevegter.wordpress.com

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s