1146 Gelukkig hebben we de foto’s… terug!

Het is bijna niet te geloven, maar ik heb al mijn foto’s terug. Weet je het nog? We zaten in de bus in Nha Trang, op weg naar een nog mooier plekje elders in Vietnam, waar we konden zwemmen en zo en Piep vraagt of al die foto’s van mij alsjeblieft van haar telefoon af mogen. Ik vind dat natuurlijk goed en help haar er zelfs bij, om pas in de loop van de middag te ontdekken dat ze nu ook van mijn toestel weg zijn en dat ze, opgeruimd als ze is, ook het mapje verwijderde foto’s al heeft leeggemaakt.
Ik was wel even van slag en bezig. Natuurlijk kreeg ik van jullie allemaal hele helpende adviezen, want ja, 1153 foto’s, dat is niet niks. Waarom maak je er dan ook zo veel? Ik hoor het je niet vragen, maar het zou kunnen. Omdat het kan. Ik was ze dus allemaal kwijt en ik wist één ding zeker: zodra ik in Nederland ben ga ik Apple bellen, want toen ik vorig jaar mijn telefoon in het water had laten vallen, hadden zij ook alles nog.
Het heeft eerlijk gezegd wel een paar dagen geduurd, want ja, je hebt genoeg te doen wanneer je net weer thuis bent, maar gisteren heb ik bijna een uur met twee jongens van Apple aan de lijn gehangen, steeds even pauzerend onder het genot van de meest vreselijke muziek. Zij kwamen er eerlijk gezegd ook niet uit. Gelukkig zeiden ze nog net niet weg is weg, maar het scheelde niet veel.
Uiteindelijk hebben ze de senior erbij geroepen en die wist het ook niet. ‘Nou ja,’ zei die, ‘wat ik nog kan doen is een totale recovery maken, maar ik kan niet garanderen hoeveel je dan terug krijgt, misschien een paar, misschien een heleboel, misschien niks. Het duurt 24 uur.’ Ik zei: ‘Laten we dat maar doen. Het klinkt als een heel goed idee.’ Ik bedankte hem uitgebreid, hing op en begon 24 uur te wachten.
Nu heb ik dus alles terug. En zeg nou zelf, deze foto had je toch niet willen missen? Ik moet er wel bij zeggen dat ik in deze outfit het pashokje nog niet uitgeweest ben en ook nu ligt het setje nog keurig in het plastic in de kast, maar voor even is het toch een aardig zomertenuetje, toch?
Er is nog wel een klein probleem met de foto’s. De computer herkent ze niet en dus ik kan ze niet van de telefoon naar de iMac importeren. Maar goed, een belletje naar Apple en ook dat is opgelost. Misschien denk je nu dat ik flink betaald krijg voor al deze reclame, maar gelukkig doe ik het allemaal in vrijheid en voor niks. Fijne dag!

Ate Vegter, 29 augustus 2018
www.atevegter.wordpress.com

2 Comments

  1. Van het goede bericht ‘foto’s terug’ word ik blij, Apple is blijkbaar tot veel in staat, maar nog blijer word ik van deze foto, jij in zo’n vrolijk tenue!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s