1154 Zo goed als nieuw

Het was de bedoeling dat ik dit verhaal in twee delen zou vertellen. Deel 1 vandaag met een foto van de auto van poetsbedrijf Tompoets, een zwarte Volkswagen Beetle, helemaal geen misselijke auto, misschien een beetje uit de tijd trendy, maar echt wel lekker om een dagje in te scheuren, maar het lukt niet.
Ik ben te trots en vind de rode Volvo 240 te mooi geworden. Ik kan hem echt niet nog een dag voor mezelf houden. Ik rijd er nu bijna zeven jaar in en het is echt een heerlijke auto. Het is nu de tweede keer dat hij zo’n rasechte showroom verwenbeurt krijgt. Van binnen en van buiten. Dat je erin stapt en dat het dan klopt en dat-ie ook helemaal als nieuw ruikt. Nou, en heb je de neus te pakken dan heb je wel de krachtigste van al je zintuigen te pakken, want hier in het olfactorische zenuwcentrum worden de mooiste herinneringen met de grootst mogelijke precisie als Lego in elkaar gezet.

Afijn, is-ie niet prachtig? Het is een overbodige vraag, want je hebt het al lang gezien, maar het is toch plaatje en een plaatje spreekt meer dan duizend woorden, zoals de Amerikanen zeggen. Zie je die lijnen? Zie je die strakke lijn, zou Lief zeggen. Die kloeke, strakke, eenduidige, verheffende, tijdloze lijn, zeg ik dan maar. Vast wel. Hij kan je niet zijn ontgaan.
Het is echt een feest om naar toe te lopen en in te rijden en heb je zelf ook een wat oudere, om niet te zeggen klassieke auto, dan kan ik je zo’n poetsbeurt zeker aanraden, want het is een feest voor het hart en de ziel en het oog. En ook een goede aanleiding om alle verzamelde shit in je auto weer een keer drastisch op te ruimen. Heb ik ook gedaan en opruimen voelt helemaal als nieuw en vernieuwend, maar dat weet iedereen tegenwoordig al dank zij de opruimboeken van Marie Kondo, die zelf ook altijd op hun plaats liggen, want zo gaan die dingen.

Goed, genoeg hierover. Niet dat het niet belangrijk is, want schoonheid is één van de meest essentiële redenen dat we er nog zijn, denk daar maar eens over na, maar er moet ook gewerkt worden en al die dingen meer. Fijne dag!

Ate Vegter, 6 september 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s