1158 Tijd voor een feestje

Tijd speelt ons allemaal parten. Sterker nog, tijd speelt een partijtje met je, of je dat nou wilt of niet. Wij kunnen vieren wat we willen maar de tijd haalt ons allemaal in. En daar doet hij niks voor. Laat al het werk aan ons over. Dat is misschien nog wel – ach laat ook maar. Het is leuk om iets te vieren, maar je kunt ook besluiten niets te vieren. Ik ken heel veel verjaardagen die zonder rumoer voorbijgaan.
Gelukkig zijn er af en toe ook gewoon leuke feestjes. Je viert niet per se dat je ouder wordt, je viert dat je er nog bent! En ja, dat kan alleen maar via de weg van het ouder worden en ook alleen maar zo lang je er nog bent. Ik ken één iemand die werd steeds jonger. Uiteindelijk werd hij kinds en blies hij in de wieg zijn eerste adem uit. Dat wil je toch ook niet. Stel je voor dat je al je ervaring en herinneringen en diploma’s kwijtraakt en weer helemaal terug moet naar school. Daar moet je toch ook niet aan denken. Dan maar liever ouder worden en ouder en oud.
Laatst hadden wij toevallig ook een feestje in de Bierderij. Een heel jong taartje vierde dat ze dertig werd of zo, hooguit veertig. Niemand vond dat eigenlijk erg. Sterker nog, iedereen vond het leuk en het was heel gezellig en Vince en ik hebben nog een aardig liedje gezongen en het leven is toch mooi wanneer het in de brouwerij zit. Met lekker bier als Kattekwaad en Zondebok. Ik drink zelf alleen Poeslief, zonder alcohol, maar je kunt ook gewoon aan de wijn.
Afijn, het was heel gezellig, dus ik kon best even gemist worden en ik hou erg van industriële vormgeving en de achterkant en al die onzin en zo’n brouwerij is leuk om even rond te kijken. Je staat zo tussen de enorme bierketels, waar het denk ik gebrouwen wordt. Er staat op Microbrew. Hm, dan wil ik de macrobrew ook nog wel eens zien. En het glanst, alof ze alles elke dag oppoetsen. Dat moet ook vanwege de hygiëne en zo dat het allemaal een beetje schoon is.
En wat staat daar rechts? Wat een prachtig portret van de meesterbrouwer zelf! Geschilderd door mijn favoriete schilder! Wat een meesterwerk in elke betekenins van het woord! Zo valt alles hier op zijn plek. Ga er ook maar es heen, die Bierderdrij. Is echt leuk! En mooi! En lekker!

Ate Vegter, 10 september 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s