1160 Dag en nacht en wind en regen

Het is nog vroeg en stil. Langzaam klimt het licht uit de bomen aan de overkant. Linden zijn het, met hartvormige blaadjes. Elke drie jaar worden ze geknot. De rozen hangen te wachten op links. Het hout ligt te wachten op rechts. De palen staan schuin tegen de schutting op hun latere plek. Iedereen is er klaar voor.
We gaan een pergola maken, zodat de schutting weer stormvast is en de rozen eindelijk kunnen oversteken. Hoe zouden ze het vinden? Ik heb ze er nog niet over gehoord. Nog geen koffer staat klaar.
Ook vannacht heeft het gewaaid: er is een stoel omgevallen. De wind heeft het doek dat half voor het konijnenhok hangt er bovenop gelegd. Het ligt heel netjes. Je kunt het niet zien, daarom vertel ik het er even bij. Als het waait, dan waait het goed.
De bovenkant van de schutting is nat. Heeft het ook geregend vannacht. Niet veel misschien, maar toch. Geregend? Ik schrik op en loop naar voren, schuif de gordijnen een stukje opzij en kijk naar de boekenbieb. Alles kletsnat. De deksel staat open. Ik loop door de steeg naar buiten en neem de schade op. Valt mee, ze hebben wel vaker een buitje gehad, maar met dit weer wordt het niet snel droog.
Ik pak de doos op en sjouw hem naar binnen. Lezers moeten altijd veel sjouwen. Prachtig werk, want je zet er alles mee op z’n plaats, maar ook zwaar onderschat omdat het zwaar is, anders heet het geen sjouwen. Je kunt ergens ook zwaar aan tillen, maar dan moet je het er wel bij zeggen en dan nog is het vaak overdrachtelijk. Bij sjouwen heb je dat niet. Moet je alles zelf doen. De boeken staan nu binnen, in het halletje. De bieb is gesloten. Morgen is er weer een dag.

Ate Vegter, 12 september 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s