1162 Appleknockers Flophouse

Wat die Tim Cook kan, dat kunnen wij hier natuurlijk ook. Niet omdat we toevallig gisteren een nieuwe iPhone hebben gekocht, maar meer omdat het er zo grappig uitziet, vier telefoons op het aanrecht. Dat hebben we nog nooit gedaan. Bel even naar de keuken wil je. Eh ja, wat is het nummer? Maakt niet uit. Elk nummer is goed. Het is echt toeval dat we nu uitbreiden. Niet omdat Tim ons de sterren aan de hemel belooft.
Die nieuwste modellen waar je scherm zo ongeveer van je toestel afglijdt zijn nog veel te duur voor ons, maar Liefs abonnement loopt af en dan moet je toch wat. Het is nog even puzzelen welke het precies wordt maar uiteindelijk kiest ze voor de grote 8 Plus, mede vanwege de leesbaarheid van alles en het mooie beeld en van die dingen.
Het brengt wel onmiddellijk een hele caroussel op gang want Piep krijgt nu háár toestel en de accounts moeten dan ook veranderd en die nieuwe moet sowieso nog helemaal aangesneden worden en ik vind dat leuk om te doen dus ik mag het ook doen.
Het is wel waar dat ik dat leuk vind, maar ik moet daar toch een aantekening bij maken en ter wille van het algemeen fatsoenlijk taalgebruik kan ik hier ook niet alle details van elke fase weergeven, maar het begin en een paar tussenstappen en met name het einde vind ik erg leuk.
Ik ben er ongeveer de hele avond mee bezig. Dat is niet erg, maar dan heb je toch wel een paar hindernissen van de eerste categorie achter de rug. Email-accounts, wachtwoorden, registratie, accountkoppeling, oude accounts ontkoppelen, dat zijn alleen nog maar de zaken die gemakkelijk lukken, maar het proces gaat heel wat dieper, zowel emotioneel als technisch en het raakt zeker aan de grenzen van mijn kunnen, met soms toch een voetje dat wegglijdt over de rand.
Afijn, het is gedaan. Alles is klaar, ze liggen paraat voor gebruik en kijk eens hoe mooi ze zijn, met zo’n schitterend zwart vlakje en van die prachtige afgeronde hoekjes, zoiets moois heb je nog nooit gezien, zou Tim Cook misschien wel zeggen. Of zoals Cuby & The Blizzards al zingen wanneer we nog zestien zijn: Appleknockers Flophouse, it’s a place in the sun.

Ate Vegter, 14 september 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s