1168 Uit de kast

Het is nog vroeg in de ochtend. Ik heb net Piep naar school gebracht en kom terug in een leeg huis, nou ja, Tommy ligt lekker te slapen in de werkkamer, maar verder is het stil en ik bedenk dat dat over een jaar misschien wel elke dag zo gaat. Dan gaat deze puber met pensioen, hoe ongelofelijk dat ook klinkt, want al ben ik dan 66 komma vier, ik voel me nog steeds zestien, zoals iedereen volgens Harry Mulisch een absolute leeftijd heeft.
Afijn, we zien wel. Ik kan ook niet op de zaken vooruitlopen en we doen vandaag alleen vandaag. Ik zet koffie en terwijl de koffie doorloopt ruim ik de vaatwasser uit. Meestal klopt dat qua timing aardig en zijn we gelijk klaar. Ik zet de borden en de kopjes en de bekers in de kast en opeens zie ik dat er iets niet klopt. Het zal toch niet waar zijn dat ik mij daar aan stoor, denk ik nog, maar dan is het al te laat. Even later pak ik de laatste gele beker die ik net in de kast heb gezet er weer uit om mijn koffie in te schenken en in de tussentijd is het kastdeurtje ook nog steeds dicht geweest dus er is behalve ik niemand die het gezien heeft en toch rimpelt het mijn geest en voel ik onmiddellijk dat het niet kan of op zijn minst niet klopt. Veel mensen zullen daar misschien geen last van hebben, maar ik ben toch blij dat de tweede gele beker nu weer weg is en dat ik niet de moeite heb genomen om de bekers anders te ordenen. Want dat doe ik eerlijk gezegd ook wel eens, waar een vergelijkbare situatie zich voordoet.
Wanneer het leven kleurrijk is kan er van alles misgaan. Vandaag blijft het gelukkig tot een kort moment beperkt en zo erg is het ook weer niet en waar hebben we het over en zo kun je alles wel relativeren, maar ik vind het zelf toch een mooi moment van schoonheidsbeleving en verstoring van ritme, laat ik het zo maar noemen. Inmiddels is alles weer in goede banen geleid door het voortschrijden van de tijd, maar toch heb ik de behoefte om er nog even bij stil te staan. Dat heb ik dan bij deze gedaan. Fijne dag!

Ate Vegter, 20 september 2018
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s