1170 Sofieke wéér tien geworden

Gisteren hebben we opnieuw Sofieke’s verjaardag gevierd. Zo gaat dat met kinderen die in de vakantie jarig zijn. Je viert het in de vakantie op de dag zelf, na de vakantie met vrienden en familie, op school en dan komt er ook nog een partijtje. Zo gaat dat elk jaar. Zo’n partijtje heeft nog wel wat voeten in de aarde, want het is toch net iets meer dan kadootjes en zingen en een glaasje ranja, zoals vroeger.
Meestal organiseren we ook nog iets extra’s, omdat dat leuk is voor de kinderen en voor ons net iets gemakkelijker. We hebben al een keer een dansles gedaan en zijn ook al eens met het hele stel naar de film geweest. Voor haar tiende verjaardag hebben we een henna-feestje bedacht. Kun je gemakkelijk boeken via internet. Zoek maar op hennali.
We halen eerst de kinderen op uit school en beginnen met het uitpakken van de kadootjes. Dat is een zeer adrenalinegevoelig moment en de opwinding neemt alleen maar toe. Dan cake met slagroom, die ze zelf kunnen versieren. Dat vraagt wat meer concentratie zodat de spanning bijna niet meer te houden is. We hebben het goed voorbereid en een zeiltje op tafel gelegd met daar overheen een feestkleed, want je weet maar nooit, of liever gezegd, je weet het altijd.
Nadat iedereen van top tot teen onder de slagroom zit, rennen ze de tuin in, waar het behoorlijk waait, maar gelukkig ook zonnig is. Nu komt de energie echt los en melden zich ook de eerste tranen met kleine kneuzingen. Tja, dat heb je ervan als je zo wild met elkaar speelt. Gelukkig kunnen ze er zelf ook wel om lachen.
Dan meldt zich het henna-meisje en kan het feest beginnen. We waarschuwen haar wel dat het een druk stelletje is, maar ze blijft heel rustig en zegt dat ze ook kleuterjuf is. Ze installeert zich aan tafel en vertelt over henna en wat dat eigenlijk is. Het is een prachtig verhaal en de kinderen luisteren ademloos toe. Ze mogen prachtige tekeningen maken en op het eind krijgen ze een echte henna tekening op hun hand.
Dat is een secuur werkje en het moet ook goed drogen, waarbij ze hun hand niet mogen bewegen, en zo zitten ze even later in de tuin met hun hand stil op tafel. Het is een grappig gezicht. Nu worden de handen ook nog ingepakt zodat de tekening goed kan intrekken. Morgen mag het eraf. We halen patat als finale en dan is het feestje klaar en krijgen alle kids naast een ogenschijnlijk gewonde hand ook een tasje mee. In de inmiddels stromende regen brengen we iedereen weer thuis.

Ate Vegter, 22 september 2018
www.atevegter.wordpress.com

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s